Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Je tomu už 20 rokov, čo Slováci ovládli svetový šampionát a stali sa majstrami sveta v hokeji. Na mnohé momenty zlatého tímu pod vedením trénera Jána Filca doteraz spomíname. Avšak, práve tu, v Göteborgu, sme boli svedkami i takých, ktoré definovali našu krajinu nielen po hokejovej stránke. Jedným z nich bol aj nájazd obrancu Richarda Lintnera, vďaka ktorému sme v semifinále zdolali Švédov. Bol to totiž moment, keď si celé Slovensko uvedomilo, že máme na to byť úspešnými. Uverili sme v naše právo na úspech.

Dnes, v čase zúriacej vojny na Ukrajine a energetickej krízy prichádza doba, keď si právo na úspech musíme uvedomiť nielen v hokeji, ale aj v zdravotníctve, školstve, vede, či inováciách.

A predpoklady na to podľa Richarda Lintnera máme.Vychovávame výnimočných ľudí, no nie vďaka, ale skôr napriek systému. A myslím to pozitívne. Pokiaľ sa totiž ľudia neopierajú o zabehnuté pravidlá, ale predovšetkým o svoje presvedčenie, je predpoklad vzniku mimoriadnych originálnych inovatívnych projektov,“ tvrdí v exkluzívnom rozhovore pre ITAPA Richard Lintner. Ako ďalej dodáva, bez inovácií a pokroku niet cesty vpred. „Napriek tomu, že som skôr konzervatívny človek, inovácie využívam, a to najmä vo svojej práci. Ide napríklad o špeciálne dáta sledovanosti, ktoré používame pri vývoji noviniek v mojej televíznej relácií Citronáda.“

Richard „Citrón“ Lintner je jedným z top spíkrov tohtoročnej medzinárodnej konferencie ITAPA s podtitulomPrávo na úspech a je tiež garanciou, že o inšpirácie a vízie nebude núdza. Richard Lintner vystúpi na ITAPA hneď v úvodnom paneli prvého dňa a hovoriť bude o tajomstve zlatého tímu. Čo stálo za tým, že Richard Lintner, Peter Bondra, Ján Lašák, Miroslav Šatan, či Žigmund Pálfy prekvapili celý hokejový svet? A bude sa dať toto tajomstvo aplikovať aj na verejnú správu? Princípy fungujú rovnako v každom kolektíve. Verím, že spontánny prístup je fajn, ale až vedomými krokmi sa dá kvalita fungovania kolektívu vylepšiť rýchlejšie a kvalitnejšie,“ objasnil pre ITAPA Richard Lintner.

Mimochodom, Richard Lintner vystúpi v úvodnom paneli ITAPA 2022 spolu s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom, generálnou tajomníčkou služobného úradu rezortu financií Veronikou Gmiterko, či Petrom Kučerom, členom predstavenstva SPP.

Značky: