Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rolls-Royce Motor Cars Prague oslavuje výnimočný rok 2022, v ktorom dosiahol najvyššie ročné predaje vo svojej histórii. Od otvorenia predajného miesta v roku 2016 celkový počet nových automobilov dodaných zákazníkom a jazdených vozidiel predaných v rámci programu Provenance prekročil hranicu 200 kusov.

Eva Kadlecová, generálna riaditeľka Rolls-Royce Motor Cars Prague, uviedla pre médiá: „Pohľad na výsledky za rok 2022 nás napĺňa hrdosťou. Očakávania najnáročnejšej klientely, teda zákazníkov značky Rolls-Royce, sú mimoriadne vysoké, a preto je veľkým ocenením, že sme tu dosiahli úroveň predajov ako nikdy predtým.“

Nárast predajov od Šumavy po Vysoké Tatry poháňal silný dopyt zákazníkov po všetkých modeloch značky Rolls-Royce a vytrvalý nárast objednávok v rámci programu personalizácie Bespoke. Každý automobil predaný v roku 2022 v Prahe mal prvky z programu Bespoke.

Program predaja jazdených vozidiel Provenance taktiež dosiahol novú úroveň a tvoril 50 percent nových predaných vozidiel. Kúpa automobilu Rolls-Royce v rámci tohto programu je pre zákazníka rovnakým bezstarostným zážitkom ako kúpa úplne nového automobilu.

Spoločnosť, ktorá je súčasťou skupiny CarTec, oznámila významné investície do svojho predajného a servisného miesta v Prahe. Projekt obsahuje komplexnú premenu hlavného showroomu pre úplne nový zákaznícky zážitok a pretvorenie servisnej časti v rámci prípravy na elektrickú éru značky Rolls-Royce.

Plány sú už hotové a spoločnosť v rodinnom vlastníctve je pripravená preinvestovať takmer 1 milión eur v priebehu rokov 2023 a 2024. Karel Kadlec, majiteľ Rolls-Royce Motor Cars Prague, zdôraznil: „Naše podnikanie zostane veľmi exkluzívnym a vozidlá Rolls-Royce sú veľmi vzácne, je to skutočný luxus. Už sa veľmi tešíme na príchod prvého elektrického Rolls-Royce ku koncu tohto roka a táto veľká investícia je dôkazom našej dôvery v dlhodobo úspešné smerovanie spoločnosti.“ Otvorenie vynovených priestorov je naplánované na prvú polovicu roka 2024.

Frank Tiemann, riaditeľ komunikácie Rolls-Royce Motor Cars pre regióny strednej a východnej Európy a strednej Ázie, doplnil: „Chcel by som sa poďakovať Karlovi, Eve a všetkým členom tímu za ich obrovskú snahu a aj za tento výnimočný výsledok. Zákazníci značky Rolls-Royce patria do vyberanej spoločnosti, ktorá právom očakáva jedine to najlepšie z najlepšieho od značiek, s ktorými prichádzajú do styku. Počas viac ako sto rokov Rolls-Royce Motor Cars posúva hranice luxusu a vytvára novú realitu nielen vo svete automobilov. Snaha o dokonalosť a perfekcionizmus sa búdu veľmi prirodzene odrážať aj na novom zákazníckom zážitku v Prahe, pretože to je našim hlavným kľúčom k úspechu.“

Popredný výrobca luxusných automobilov nedávno oznámil historicky rekordné čísla ročných predajov. Na celom svete predal v roku 2022 celkovo až 6 021 automobilov. Celková hodnota úprav v rámci programu Bespoke taktiež dosiahla rekordnú hodnotu. Dopyt po všetkých modeloch značky Rolls-Royce zostáva výnimočne vysoký a počet predbežných objednávok už siaha až za hranice roka 2023.

Značky: