V luxusnom apartmáne v centre Londýna predstavil Rolls-Royce svoj nový automobil s označením Dawn. Voči doterajším modelom (Phantom, Ghost, Wraith) je Dawn modernejší, vzdušnejší a miesto tu našli aj moderné technológie.

Dawn15_nowatJe to auto skôr pre mladých milionárov, podľa slov prezidenta firmy je to najviac sexy Roll-Royce aký bol kedy vyrobený.

DawnMôže byť z neho auto „nahore bez“, ale serióznejšie vyzerá so strechou.

Dawn13_nowatDawn14_nowatVýrobca prezentoval v Londýne nový model v „polnočnej“ zafírovej farbe s vnútorným čalúnením v koži oranžovej farby.Dawn1_nowatHlavným motívom tohto prestížneho auta je pocit súkromia pre jeho majiteľa. Ten má aj vtedy, keď prevádzkuje svoje vozidlo bez strechy.Dawn16_nowatVnútorné vyhotovenie pripomína súkromné lietadlo, majiteľ Rolls-Royce sa pri ceste často rozhoduje medzi autom a lietadlom.Dawn3_nowatPodobne ako iné modely, aj Dawn je vyrobený ručne v Anglicku, zákazník si môže takmer všetko prispôsobiť podľa seba, bude na to aj mobilná aplikácia. Motor má objem úctyhodných 6,6 litra (V12).Dawn4_nowatStrecha sa poskladá za 22 sekúnd, vo výbave môže byť audio súprava so 16 individuálne nastaviteľnými reproduktormi Bespoke.Dawn17_nowatPrístroje na palubnej doske je možné ovládať dotykmi prsta podobne ako je to pri smartfóne a Dawn rozumie aj hlasovým povelom (nie však v slovenčine).Dawn8_nowatProdukcia za prvý rok je už vypredaná, ak teda budete mať o toto auto záujem, budete musieť chvíľku počkať. Cena začína na 250 000 libier (asi 345 000 Eur).Dawn9_nowatDôraz pri konštrukcii bol kladený aj na ekológiuDawn10_nowat

Dawn11_nowatDawn12_nowatImage Credit: Rolls-Royce

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.