Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Group víta nový prírastok do svojho portfólia, pretože po kúpe práv sa jej súčasťou stáva značka ALPINA, čo do ponuky luxusných automobilov prináša ešte väčšiu rozmanitosť. Spoločnosti BMW AG a ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG dosiahli dohodu, ktorá zabezpečí dlhodobú budúcnosť značiek ALPINA, ako aj Burkard Bovensiepen GmbH und Co. KG. Obe strany sa dohodli, že nezverejnia žiadne finančné podrobnosti. Súčasťou dohody nie je ani žiadne nadobúdanie podielov v spoločnosti.

Spoločnosť vlastnená rodinou Bovensiepen bude v rámci existujúcej spolupráce až do konca roku 2025 aj naďalej využívať svoje inžinierske znalosti pri vývoji, výrobe a predaji vozidiel BMW ALPINA. Vozidlá značky BMW tak pod vedením tímu ALPINA podstúpia rozsiahle úpravy – vrátane motora a prevodovky, ako aj podvozku, aerodynamiky a vnútornej výbavy. Vozidlá BMW ALPINA sa najprv zmontujú na výrobných linkách BMW a následne prídu na konečnú montáž do dielní v Buchloe, ktorá zahŕňa aj individuálne upravené interiéry vytvorené podľa požiadaviek zákazníka.

Obchod so službami, súčiastkami a príslušenstvom pre existujúce a staršie portfólio vozidiel BMW ALPINA bude v Buchloe pokračovať. V rámci strategickej spolupráce medzi oboma spoločnosťami dôjde k ďalšiemu rozšíreniu existujúcich vývojových služieb pre BMW.

Predaj práv na ochrannú známku spoločnosti BMW a následné ukončenie súčasného programu vozidiel ALPINA na konci roka 2025 bude mať dôsledky na existujúce pracovné miesta v závode v Buchloe. Automobilka BMW v nasledujúcich rokoch podporí spoločnosť ALPINA pri potrebných úpravách počtu pracovníkov v závode v Buchloe. Do konca roku 2025 bude BMW spolupracovať so spoločnosťou ALPINA, aby tým zamestnancom, ktorí nebudú pokračovať v práci v závode v Buchloe, ponúkla novú pozíciu v spoločnosti BMW Group, prípadne im pomohla nájsť si nové pracovné miesta u jej dodávateľov a vývojových partnerov.

Značky: