Spoločnosť Samsung začiatkom mája predstavila vlastný 64 Mpx senzor.

Samsung Galaxy A70s by sa mal stať prvým smartfónom, ktorý by senzor ISOCELL Bright GW1 mal aj reálne využívať. Okrem smartfónu Galaxy A bude nový senzor využívať aj pripravovaný telefón od Redmi.

Podľa zdroja je zrejmé, že spoločnosť Samsung usporiada čoskoro akciu s globálnym dosahom, na ktorej uvedie 64 Mpx senzor prostredníctvom telefónu série Galaxy A. Pripravovaný smartfón od Redmi odprezentuje nový senzor v Číne. Neskôr uvidíme, ktorý so smartfónov sa nakoniec dostane do predaja ako prvý.

Snímač ISOCELL Bright GW1 s rozlíšením 64 megapixelov dokáže pri slabom osvetlení zachytiť prostredníctvom technológie Samsung Tetracell výsledné 16 Mpx obrázky. Senzor podporuje aj HDR v reálnom čase. Telefóny s novým senzorom budú môcť zaznamenávať superspomalené videozáznamy v rozlíšení 1080p a využívať technológiu Super PD PDAF. Očakáva sa, že sériová výroba snímača s rozlíšením 64 Mpx začne v druhej polovici roku 2019. Aj z tohto dôvodu je vysoko pravdepodobné, že smartfónu so 64 Mpx fotoaparátom sa dočkáme už tento rok.

Samsung ISOCELL GW1 / GM2

Samsung Galaxy A70s by mal byť jedným z prvých, ktorý by mal nový senzor obsahovať. Či bude prvý aj celkovo teraz nevieme. Zatiaľ vieme, že tento model môžeme očakávať ako vylepšený variant modelu Galaxy A70. Kórejská spoločnosť ešte stále nepredstavila ani Galaxy A90, ktorý by mohol byť ďalším modelom výrobcu, ktorý by mohol dostať do výbavy nový 64 Mpx senzor.

Aj napriek tomu, že sa začali objavovať prvé informácie aj o smartfóne od Redmi so 64 Mpx senzorom, stále nevieme o ktorý model by mohlo ísť. Na druhej strane tých možností nebude príliš veľa. Väčšina podstatných zariadení roka 2019 sa už predstavila a dostala aj do predaja.

Budeme musieť počkať zopár týždňov, aby sme zistili, aký zaujímavý smartfón má pre nás Redmi pripravený tentokrát.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9T: Klon Redmi K20 sa oficiálne predstaví už 12. júna

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.