Stane sa z Galaxy Note 10 najlepší špionážny smartfón?

V posledných  rokoch sa vytvorilo aj ďalšie silné puto medzi iPad Pro a Apple Pencil. Keďže Samsung so svojim modelovým radom Galaxy Note získal po celom svete veľa priaznivcov, je na mieste, že ikonické pero S-Pen sa vylepšuje z generácie na generáciu. S príchodom Galaxy Note 9 sa udialo pravdepodobne najvýraznejšie vylepšenie funkcionality, kedy peru S-Pen, bolo pridané ovládanie smartfónu pomocou Bluetooth rozhrania.

V tomto roku sa podľa očakávania dočkáme ďalšieho vylepšenia, tentokrát asi najradikálnejšieho. Výrobcovia smartfónov hľadajú spôsob, ako maximalizovať zobrazovaciu plochu displeja k prednej strane zariadenia, pričom niektorí používajú rôzne mechanizmy, či už pre prednú kameru alebo celú prednú časť zariadenia.

Samsung má v prípade modelového radu Galaxy Note jeden silný nástroj, ktorý by prednú selfie kameru z tela smartfónu úplne odstránil, čo by znamenalo aj úplné vytratenie výrezov a dier z displejov. Najnovší patent spoločnosti odhaľuje, že práve selfie kamera, by sa mohla schovať priamo do pera S-Pen.

Patent ďalej popisuje, že samotné pero má dostatok miesta pre umiestnenie fotoaparátu s optickým priblížením, čo považujeme za naozaj prínosné vylepšenie a inováciu. Na ovládanie sa bude používať externé tlačidlo na pere S-Pen. Len si treba v budúcnosti dávať pozor na voľne pohodené perá S-Pen, pretože budú pravdepodobne práve fotiť alebo nahrávať videá.

Inovácia s fotiacim perom S-Pen, bude mať určite aj vplyv na cenu tohto príslušenstva, čo sa môže v konečnom dôsledku odraziť na celkovej cene zariadenia. Pripomíname, že v tomto prípade ide zatiaľ iba o patent, čo nezaručuje jeho použitie v ďalšej generácii Galaxy Note série. Na druhej strane má Samsung dostatok času na “vychytanie múch” a je tak možné, že v auguste sa predstaví Galaxy Note 10, alebo jedna z jeho verzií, práve s týmto riešením prednej kamery, ukrytej v pere S-Pen.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Smartfón od Samsungu s výsuvným fotoaparátom? Takto by mohol vyzerať

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.