Samsung Electronics dnes oznámil úspešné dokončenie akvizície spoločnosti Harman International Industries.

Juhokórejský technologický gigant zvykne väčšinou investovať do nákupu menších firiem a startupov, respektíve do vývoja nových technológií vo vlastnej réžii. To sa zmenilo v novembri minulého roka, kedy oznámil uzavretie dohody o kúpe globálne úspešnej americkej firmy Harman. U nás je Harman známy najmä ako materská firma značiek symbolizujúcich kvalitný zvkuk, medzi ktoré patria Harman Kardon, JBL, Lexicon či Mark Levinson.

Harman však patrí aj medzi lídrov v segmente automobilových technológií, ktoré mu generujú až 2/3 celkových ziskov. Jeho autosystémami je vybavených približne 30 miliónov áut. V uplynulom fiškálnom roku dosiahla firma tržby okolo 7 miliárd dolárov, ku ktorým väčšinou prispeli práve technológie súvisiace s automobilovým sektorom. Samsung si od tohto kontraktu sľubuje presadenie práve na rýchlorastúcom trhu automobilovej elektroniky.

Samsung za jednu akciu zaplatil 112 dolárov, čo znamená celkovú hodnotu akvizície približne 8 miliárd dolárov, respektíve 7,34 miliardy eur.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Samsung kupuje firmu Harman. Zaplatí za ňu 8 miliárd dolárov

Nechajte nám správu