Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový rad Bespoke s množstvom intuitívnych funkcií ponúka dokonalú výbavu na varenie, pranie a starostlivosť o domácnosť pomocou udržateľných, inteligentných a estetických zariadení

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že začne v Európe predávať nové produkty radu Bespoke, čo dokazuje jej pokračujúce úsilie stať sa popredným svetovým výrobcom digitálnych domácich spotrebičov, ktoré vynikajú udržateľnosťou, inteligentnými funkciami a atraktívnym dizajnom.

Kolekcia nových produktov príde na európsky trh počas nasledujúcich mesiacov a zahŕňa práčky Bespoke AI™, rúry Bespoke AI™ a rad Bespoke Infinite Line.

„Spoločnosť Samsung Electronics neustále posúva hranice možností, aby vytvorila inovatívne produkty, ktoré pomáhajú zlepšovať život ľudí tým, že sa vyvíjajú a prispôsobujú ich potrebám,“ hovorí Hyesoon Yang, výkonný viceprezident a vedúci oddelenia Customer Experience v divízii Samsung Digital Appliances Business. „Nový rad Bespoke sa môže pochváliť množstvom inteligentných a ekologických funkcií aj nápaditým dizajnom pre zlepšenie životného štýlu svojich majiteľov.“

Udržateľné riešenia pre pranie bielizne s práčkou a sušičkou Bespoke AI™

Spoločnosť Samsung oznámila uvedenie nového radu práčok a sušičiek Bespoke AI™, ktoré sú vybavené prevratnými ekologickými technológiami na zníženie uvoľňovania mikroplastov z oblečenia a boli vyvinuté v spolupráci s výrobcom oudoorového oblečenia Patagonia. Práčka Bespoke AI™, ktorá bude k dispozícii už tento mesiac, má prací cyklus, ktorý znižuje emisie mikroplastov z oblečenia o 54 %[1] vďaka použitiu filtračnej technológie na zachytenie týchto škodlivých plastových častíc. Znečistenie oceánov a vodných ciest mikroplastmi je jedným z najpálčivejších problémov nášho sveta a spoločnosť Samsung je hrdá na to, že sa na riešení tohto problému podieľa.

Okrem obmedzovania množstva mikroplastov je práčka Bespoke AI™ vybavená ešte ďalšími ekologickými funkciami, ktoré podporujú každodennú udržateľnosť bez obmedzenia výkonu. Vďaka patentovanej technológii Samsung AI Ecobubble™ je jednotkou medzi energeticky úspornými práčkami na trhu[2]. Táto technológia zaručuje vysoký štandard čistoty a hygieny oblečenia tým, že umožňuje praciemu prostriedku rýchlo preniknúť do tkanín a odstrániť nečistoty, a to aj v studenej vode. Používanie studenej vody namiesto teplej bez predĺženia pracieho cyklu pomáha používateľom ušetriť až 70 %[3] spotreby energie vďaka režimu AI Energy Mode systému SmartThings Energy.

Práčka Bespoke AI™ je navyše vybavená senzormi AI Wash™, ktoré merajú hmotnosť a mieru znečistenia bielizne na stanovenie optimálneho množstva vody, pracieho prostriedku a energie, čo zabraňuje plytvaniu.

Technológia SpaceMax™ umožnila zabudovať do práčky väčší bubon bez toho, aby bolo potrebné zväčšiť jej vonkajšie rozmery, a dosiahnuť kapacitu až 11 kg pre úsporné pranie veľkého množstva bielizne. Unikátny plochý dizajn prednej strany práčky Bespoke AI™ a rôzne farebné varianty zaisťujú, že tento produkt ľahko zapadne do každého priestoru na pranie presne podľa vašich predstáv.

Inteligentné a zdravé varenie s rúrou Bespoke AI™

Rúra Bespoke AI™, ktorá bude uvedená na európske trhy v októbri, prichádza s inteligentnými funkciami pre ľahkú prípravu jedla, ktoré nielen dobre chutí, ale tiež prospieva vášmu zdraviu.

Varenie v pare patrí nepochybne medzi zdravé spôsoby varenia. Nová rúra Bespoke AI™ je preto vybavená rôznymi funkciami pre tento spôsob varenia, ktoré umožňujú pripravovať chutné a výživné pokrmy s vlhkým vnútrom a chrumkavým povrchom, čo z nej robí ideálnu voľbu pre mnoho pečených pokrmov. Funkcia Full Steam[4] pomáha pripravovať v pare s minimálnou námahou zeleninu alebo ryby a zachovať v nich viac prirodzenej chuti a živín. Rúra Bespoke AI™ je vybavená aj funkciou Dual Cook Steam, ktorá kombinuje použitie hornej aj dolnej zóny s technológiou ľahkého varenia v pare, takže ľudia môžu ušetriť čas a energiu pri súčasnej príprave rôznych pokrmov s rôznym nastavením. A až bude jedlo hotové, vstavaná funkcia parného čistenia zaistí rýchle vyčistenie vnútrajška rúry.

Rúra Bespoke AI™ má aj ďalšie inteligentné funkcie na dosiahnutie kulinárskych zážitkov. Funkcia AI Pro Cooking[5] [6] využíva technológiu rozpoznávania potravín podľa ich vzhľadu, ktorá optimalizuje nastavenie pečenia a zároveň monitoruje potraviny, aby nedošlo k ich prevareniu alebo pripáleniu. Varenie je možné zatraktívniť aj vytváraním a zdieľaním časozberných videí s priateľmi a rodinou na sociálnych sieťach.

Táto rúra má ploché dvierka s dotykovým otváraním bez prečnievajúcej rukoväte, takže bude harmonicky ladiť s vašim kuchynským nábytkom. Dvierka sa dajú jemne a bez námahy otvoriť[7] – stačí sa len dotknúť tlačidla na ovládacom paneli. Rúra je k dispozícii v rôznych moderných farbách a povrchových úpravách[8] vrátane Clean Nay, Clean White a Satin Beige. Vhodnou kombináciou spotrebičov Bespoke tak môžete esteticky vylepšiť prostredie svojej domácnosti.

Rúra Bespoke AI™ sa dokáže prepojiť so službou SmartThings Cooking, ktorá ponúka personalizované recepty[9] a rozumne zostavené jedálničky vďaka tomu, že pozná chute užívateľov, ich diéty a stav zásob v ich chladničke. Táto služba sa tiež môže synchronizovať so službou Samsung Health, ktorá sleduje kalorické ciele užívateľov a konzumáciu potravín a odporúča im vhodné recepty. Vďaka tejto novej funkcii, ktorá bude k dispozícii v októbri tohto roku, je počítanie kalórií a zdravšie varenie ešte jednoduchšie.

Kuchyňa snov s nádherne navrhnutým radom Bespoke Infinite Line

Spoločnosť Samsung s hrdosťou oznamuje uvedenie radu Bespoke Infinite Line, kompletne prémiového balíka spotrebičov, ktorý sa spočiatku zameriava na kuchynské vybavenie. Rad Bespoke Infinite Line prináša najmodernejšie produkty, ktoré nadväzujú na špičkovú kvalitu radu Bespoke v oblasti dizajnu a dokonalej prípravy chutného jedla. Táto najnovšia evolúcia v rade spotrebičov Samsung bude mať tento rok celosvetovú premiéru, vrátane Európy a USA, počnúc uvedením jednodverovej chladničky doplnenej mrazničkou a vinotékou[10].

Z estetického hľadiska má rad Bespoke Infinite Line nadčasový dizajn, ktorý vďaka vertikálnym líniám, ušľachtilým materiálom a sofistikovaným povrchovým úpravám bez problémov zapadne do svojho okolia. Vyznačuje sa vysoko lesklým metalickým povrchom vo farbe Timeless Greige s elegantným zlato-medeným rámom. Produkty sú vyrábané z pevnej hliníkovej zliatiny, ktorá je odolná proti poškriabaniu a pretlačeniu, a tiež sa ľahko čistí.

Rad Bespoke Infinite Line vyniká nielen svojim vzhľadom, ale aj funkčnosťou, a vďaka špičkovým parametrom sa stane pýchou každej domácnosti. Dvere chladničky sú vybavené technológiou Black Metal Cooling, ktorá udržiava chlad a pomáha rýchlo obnoviť prípadné tepelné straty. Osvetlenie Tunnel Lighting na ráme a policiach vyžaruje svetlo do všetkých smerov, takže vidíte do každého kúta. Chladnička je vybavená aj funkciou Auto Open Door, ktorá automaticky otvorí dvere, keď sa ich dotknete[11], a upozorní vás zvukom na ich otvorenie. Na dverách nie sú žiadne vyčnievajúce a prekážajúce držadlá, čo podporuje štýlový hladký vzhľad.

Zákazníci ocenia aj automaticky plniteľný džbán, ktorý sa po umiestnení do chladničky automaticky naplní čistou vodou. Pomocou vstavaného infuzéra môžete do vody pridať aj ovocie alebo bylinky a vytvoriť tak lahodne ochutené nápoje[12]. Funkcia Flex Pantry udržiava suroviny a zvyšky jedla čerstvé, chutné a bez kontaminácie tým, že nastavuje optimálnu teplotu podľa druhu skladovaných potravín.

Ďalšie informácie o tom, ako spoločnosť Samsung rozširuje svoj globálny dosah a posúva hranice možností v domácnosti vďaka systému Bespoke, nájdete na stránkach samsung.com/bespoke-home alebo Samsung.com.


[1] Testované s 2 kg náplňou mikín zo 100 % polyesteru pri porovnávaní pracieho cyklu Syntetika na bežnom modeli Samsung WW4000T a cyklu Menej mikrovlákien na modeli WW7000B. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od oblečenia a prostredia. Testované laboratóriom Ocean Wise Plastics Lab.

[2] Na základe 70 % úspory energie s režimom AI Energy Mode a praním v studenej vode s technológiou Ecobubble™. (Od augusta 2022)

[3] Testované podľa normy IEC 60456-2010 / náplň 4 kg bielizne / Super Eco pranie za studena (WF80F5E5U4W) oproti praniu bavlny na 40 °C bez funkcie Ecobubble (WF0702WKU). Jednotlivé výsledky sa môžu líšiť.

[4] K dispozícii iba pri niektorých modeloch.

[5] K dispozícii iba pri niektorých modeloch.

[6] Pokrm by mal byť umiestnený uprostred rúry, aby sa dosiahlo najlepšie rozpoznanie. Presnosť rozpoznania sa môže líšiť v závislosti od aktuálnych podmienok používania, ako je typ ingrediencií, čistota vnútorného priestoru a jas svetla v miestnosti. Podrobnejšie informácie nájdete v dodávanej užívateľskej príručke.

[7] Dvierka sa po dotyku tlačidla neotvoria, pokiaľ bolo aktivované pyrolytické čistenie alebo detská poistka.

[8] Dostupné farby a povrchové úpravy sa líšia podľa modelu.

[9] K dispozícii vo vybraných jazykoch: angličtina, francúzština, nemčina, taliančina a španielčina.

[10] Rozmery všetkých modelov RR9000 sú 595 x 1 855 x 688 mm (š x v x h).

[11] Dvere sa automaticky otvoria asi o 25 mm. Pokiaľ dvere ďalej neotvoríte, po 2 sekundách sa automaticky zatvoria (v niektorých podmienkach nemusí byť automatické zatváranie možné).

[12] Na výrobu ochutenej vody je potrebné infuzér pred použitím naplniť požadovaným ovocím alebo bylinkami.

Značky: