Procesor pripravovaného smartfónu Samsung Galaxy Fold 2 nebude v čase predstavenia patriť k tým najrýchlejším.

Nová, ale zatiaľ nepotvrdená správa od AndroidAuthority tvrdí, že Galaxy Fold 2 bude obsahovať čip od Qualcommu – Snapdragon 855, ktorý je už teraz takmer rok starý. To v konečnom dôsledku znamená, že procesorom pre Galaxy Fold 2 pravdepodobne nebude Snapdragon 865, ktorý by mal byť použitý v pripravovaných zariadeniach Galaxy S11 / Galaxy S20. Dôvodom použitia Snapdragonu 855 môže byť aj ten, že Galaxy Fold 2 je vo vývoji už niekoľko mesiacov

Rovnaká nepotvrdená správa tiež tvrdí, že Galaxy Fold 2 bude mať 10 Mpx selfie kameru. Je viac ako možné, že telefón bude používať rovnaký predný senzor, aký sa nachádza v aktuálnej sérii Samsung Galaxy Note10. Očakáva sa, že spoločnosť Samsung odhalí nástupcu pôvodného Galaxy Fold už 11. februára ako súčasť svojej konferencie Samsung Unpacked. Spoločnosť Samsung už dávnejšie ukázala, že Galaxy Fold 2 by mohol použiť dizajn véčkového telefónu. V decembri sa na internet dostali aj obrázky, ktoré údajne ukazujú funkčný prototyp Galaxy Fold 2.

Očakáva sa, že cena Galaxy Fold 2 bude nižšiu ako pôvodná cena Galaxy Fold, ale o koľko presne sa ešte zatiaľ nevie. Cena by sa pritom mala pohybovať na úrovni pod 1000 eur.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Suunto predstavilo svoje prvé inteligentné hodinky so systémom Wear OS

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.