Kórejský Samsung pracuje na novom zariadení série Galaxy Fold, ktoré bude o niečo lacnejšie a oveľa lepšie.

Ross Young z Display Supply Chain Consultants zverejnil niekoľko podrobností o prichádzajúcom telefóne, vrátane ceny. Očakáva sa, že cena nového Galaxy Fold sa bude pohybovať na úrovni 1 780 až 1 880 dolárov v porovnaní s predchodcom, ktorého cena sa pohybovala na úrovni 2000 dolárov. Young hovorí, že telefón bude predstavený spolu s novinkami série Galaxy Note v auguste tohto roka a očakáva, že prví majitelia ho dostanú už v septembri.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

Predstavenie spolu so sériou Note nie je vôbec náhoda, pretože Fold 2 bude údajne podporovať pero S Pen. Hlavný displej bude mať 7,59-palca, teda sa mierne zväčší oproti pôvodnej 7,3-palcovej verzii a bude mať rozlíšenie 1689 × 2213 pixelov. Povrch displeja bude pokrytý ultra tenkým sklom, rovnako ako má aj Galaxy Z Flip. Obnovovacia frekvencia by pri tomto displeji mohla dosahovať až 120 Hz.

Vylepšená bude aj externá obrazovka, ktorá môže dosahovať až 6,23-palaca (oproti 4,6-palcovom paneli pri Fold ) s rozlíšením 819 × 2267 pixelov a obnovovacou frekvenciou 60 Hz a dierou pre selfie fotoaparát.

 

Rozlíšenie hlavného fotoaparátu na zadnej strane sa zvýši na 64 Mpx. Na chrbte zariadenia nájdeme ešte dva fotoaparáty s rozlíšením 12 a 16 Mpx. Táto zostava by mohla byť mierne vylepšenou verziou fotoaparátov, ktoré sa nachádzajú na Galaxy S20 a S20+.

Samsung Galaxy Fold 2 (názov nie je zatiaľ potvrdený) bude tiež podporovať 5G pripojenie, čo sa berie v tejto výbave aj cenovej kategórii ako samozrejmosť. Avšak táto výbava môže znížiť vnútorné úložisko na polovicu (na 256 GB), aby sa ušetrili výrobné náklady.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Z Flip: Skladateľný smartfón so štýlom a preukázateľným wow efektom (Prvé dojmy)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.