Bude nová generácia Galaxy Fold smartfónom pre masy?

Portál Hankooki z Južnej Kórei uvádza, že spoločnosť Samsung spustila hromadnú výrobu skladateľného smartfónu Galaxy Fold 2. Vzhľadom na aktuálne načasovanie sa zdá, že ďalšia generácia Galaxy Fold môže byť predstavená už v auguste.

Je však možné, že o telefóne dostaneme oficiálne informácie už v júni. Kórejská spoločnosť doteraz iba vlažne spomenula dátum uvedenia začiatkom druhého polroka pre modely Galaxy Fold 2 a Note20.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

Zdroje z dodávateľského reťazca a prostredia spoločnosti tvrdia, že Galaxy Fold 2 bude používať ultra tenké sklo (UTG), rovnako ako Z Flip. 

Očakáva sa, že Galaxy Fold 2 bude aj napriek inováciám (120Hz displej) lacnejší ako predchodca. Analytici predpokladajú, že spoločnosť Samsung tento rok dodá 2,5 až 3 milióny kusov týchto skladateľných smartfónov, čo je niekoľkonásobne viac ako v minulom roku.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip

Najnovšie sa objavil aj patent, ktorý popisuje, ako spoločnosť Samsung plánuje vyrábať vodeodolné skladateľné telefóny. To však nie je zárukou toho, že už Fold 2 príde s touto vlastnosťou. 

Kórejské zdroje dokonca tvrdia, že Samsung si ponechá v zálohe pôvodný plastový kryt displeja pre prípad, že by nastali problémy s dodávkami UTG skiel.

Zdroj: Hankooki

Prečítajte si aj:

Huawei Mate Xs: Ukážka budúcnosti (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.