LED dióda bola z vlajkových Samsung smartfónov odstránená už pred niekoľkými rokmi.

Najnovšie však kórejský výrobca hľadá možnosť, ako jej funkcie opäť dostať späť do svojich TOP zariadení. Ako zistil portál LetsGoDigital, juhokórejská spoločnosť podala 16. októbra 2019 päť patentov na dizajn u Čínskej národnej správy duševného vlastníctva (CNIPA). Všetky patenty zobrazujú myšlienku grafického rozhrania okolo selfie kamery, ktorá sa nachádza v diere displeja. 

Samsung Galaxy Note20

Zdroj: LetsGoDigital

V patentoch spoločnosť Samsung vysvetľuje, že malá oblasť vo vnútri otvoru obklopujúceho fotoaparát sa môže použiť ako indikátor pre viacero akcií, ako napríklad indikátor postupu pri sťahovaní súborov, indikátor nahrávania videa a ďalšie.

Väčšina príkladov patentov zobrazuje dieru v tvare pilulky, ktorá počíta s dvomi selfie fotoaparátmi vo vnútri, s výnimkou dvoch nákresov, ktoré zobrazujú jeden modul fotoaparátu. Kamerové moduly sú okrem toho vždy umiestnené v ľavom hornom rohu obrazovky, s výnimkou jedného príkladu, kde je otvor v strede displeja.

Samsung Galaxy Note20

Zdroj: LetsGoDigital

Ak sa tieto patenty zmenia na konečný produkt, môžeme predpokladať, že prvým smartfónom, ktorý túto funkciu využije bude práve Samsung Galaxy Note 20, ktorý ako prvý získal indikátor obklopujúci fotoaparát. Na druhej strane to ale potvrdzuje, že tento model nebude mať fotoaparát umiestnený pod displejom. Táto výbava bude pravdepodobne pripravená až pre ďalšiu generáciu radu Galaxy S.

Viac sa dozvieme už v auguste, kedy by mali byť novinky série Note20 predstavené.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Rýchle nabíjanie mobilu škodí. OPPO to potvrdilo

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.