Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rad Samsung Galaxy S20 ako prvá séria tejto značky plne podporuje 5G, ponúka fotoaparát s pokročilou umelou inteligenciou a dáva nahliadnuť do budúcnosti komunikácie.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila nový rad špičkových modelov Samsung Galaxy S20. Nové smartfóny od základu menia spôsob, ako dokumentujeme a zachytávame okolitý svet. Užívatelia sa môžu tešiť na celkom novú architektúru fotoaparátov s umelou inteligenciou a doteraz najväčšími snímačmi od Samsungu, čo spolu prináša skutočne ohromujúcu obrazovú kvalitu. Fotoaparátom to však nekončí – všetko, na čo smartfóny radi používame, u Galaxy S20 funguje ľahšie a lepšie. Môžete si kedykoľvek a kdekoľvek vychutnať hudbu podľa svojho gusta, sledovať filmy v kvalite, akú si predstavovali samotní tvorcovia, a hrať hry, ako by ste sedeli pri kvalitnej hernej konzole.

Dostupnosť modelov Galaxy S20

Modely Samsung Galaxy S20 budú na Slovensku k dispozícii od 13. marca v nasledovných verziách:

ProduktPamäť (RAM/interná)Farebné verzieOdporúčaná maloobchodná cena
Galaxy S20 Ultra 5G *16 GB / 512 GBŠedá (Cosmic Gray)1 549 €
Galaxy S20 Ultra 5G12 GB / 128 GBČierna (Cosmic Black), Šedá (Cosmic Gray)1 349 €
Galaxy S20+8 GB / 128 GBČierna (Cosmic Black), Šedá (Cosmic Gray), Modrá (Cloud Blue)999 €
Galaxy S208 GB / 128 GBŠedá (Cosmic Gray), Modrá (Cloud Blue), Ružová (Cloud Pink)899 €

* Dostupný len na Samsung.sk a v značkových predajniach Samsung

Predobjednávky

Zákazník, ktorý si v období od 11. 2 . 2020 do 8. 3. 2020 predobjedná zariadenie Galaxy S20+ alebo Galaxy S20 Ultra 5G zo slovenskej distribúcie u jedného z oficiálnych predajcov a zároveň splní ďalšie podmienky stanovené v podrobných pravidlách kampane, získa nárok na bonus v podobe bezdrôtových slúchadiel Galaxy Buds+. Pre získanie bonusu sa musí zákazník zaregistrovať do 8. 3. na stránke www.samsung-bonus.eu, vyplniť svoje osobné údaje, model smartfónu a informácie o predajcovi, u ktorého ho predobjednal. Po tomto dátume už registrácia nie je možná a zaniká nárok na bonus – bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds+. Po obdržaní smartfónu zákazník musí dokončiť najneskôr do 8 . 4. 2020 registráciu na stránke www.samsung-bonus.eu. Pre dokončenie registrácie musí doplniť kópiu pokladničného dokladu, číslo IMEI jeho nového zariadenia a unikátny kód z aplikácie Samsung Members. Po overení a schválení zaregistrovaných údajov mu bude zaslaný bonus – bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds+.

 „Vstupujeme do novej dekády, v ktorej technológie 5G od základu zmenia spôsob, akým komunikujeme a akým zažívame svet okolo nás,“ vyhlásil TM Roh, prezident a riaditeľ divízie mobilných komunikácií Samsung Electronics. „Podporu 5G ponúkajú všetky tri verzie radu Galaxy S20, tým pádom ide skutočne o prístroje novej generácie, ktoré ľuďom zmenia život. A vďaka úžasnému fotoaparátu s umelou inteligenciou môžete život okolo seba dokumentovať v jeho pravej podobe a bez problémov sa spojiť s tými, ktorých máte najradšej.“

 TAKTO VYZERÁ BUDÚCNOSŤ KOMUNIKÁCIE

S nástupom 5G začína nová dekáda mobilných inovácií. Rad Galaxy S20 do novej generácie bytostne patrí, preto všetky tri modely – Galaxy S20, Galaxy S20+ aj Galaxy S20 Ultra – samozrejme 5G podporujú. Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra sú prvými smartfónmi s podporou technológií sub-6 a mmWave.[1] Technológiu sub-6 podporuje aj Galaxy S20.[2] Samozrejmosťou je však aj bezproblémová kompatibilita so staršími sieťami pri všetkých troch zariadeniach.

INÝ SPÔSOB, AKO ZACHYTIŤ SVET OKOLO NÁS

Dnes viac ako kedykoľvek v minulosti používame smartfóny na dokumentáciu nášho života a k rozprávaniu príbehov. A práve preto je pre väčšinu užívateľov najdôležitejšou súčasťou smartfónu fotoaparát. Modely radu Galaxy S20 sa do súčasnej doby hodia ako žiadne iné, preto sa v nich predstavuje celkom nový fotografický a kamerový systém – jeho základom je umelá inteligencia a tiež doteraz najväčší snímač, aký sme v smartfóne použili. Cieľ je jasný: dostať z každej fotografie a každej chvíľky to najlepšie.

  • Neuveriteľná kresba detailov: Modely radu Galaxy S20 sa vyznačujú veľmi vysokým rozlíšením, čo znamená bohatú kresbu detailov a viac možností pre následné úpravy a orez. Modely Galaxy S20 a S20+ majú rozlíšenie 64 MPx, Galaxy S20 Ultra má 108 megapixelov. Veľký snímač dokáže zachytiť viac svetla, čo znamená kvalitné snímky aj za horších svetelných podmienok. Galaxy S20 Ultra 5G ide ešte o krok ďalej a umožňuje dynamicky prepínať medzi vysokým rozlíšením 108 MPx a 12 MPx, kedy obraz vzniká spojením deviatich pixelov do jedného už na úrovni senzora.
  • Prelomový zoom: Všetky modely Galaxy S20 sú vybavené vyspelou technológiou Space Zoom. Ide o kombináciu technológií Hybrid Optic Zoom a Super Resolution Zoom, čo je digitálny zoom s umelou inteligenciou. Tým sa dosiahlo, že je možné si priblížiť aj veľmi vzdialené objekty. Galaxy S20 a 20+ vďaka nej ponúkajú 30-násobne priblíženie, S20 Ultra 5G ide opäť ešte o niečo ďalej a posúva hranice vďaka revolučnej skladanej optike. Vyspelá umelá inteligencia spracováva viacero snímok a eliminuje tak stratu obrazovej kvality pri výraznejšom priblížení. Vďaka technológii Super Resolution Zoom sa tak užívatelia môžu tešiť až na 100-násobnú hodnotu s lepším obrazom než predtým.
  • Jedno stlačenie spúšte, veľa možností: Vďaka režimu Single Take vám pri fotografovaní už nič neutečie. S pomocou umelej inteligencie urobíte jediným stlačením spúšte celú sériu snímok alebo videozáznamov s rôznou rovinou ostrenia, orezom, ohniskovou vzdialenosťou a pod.
  • Video v profesionálnej kvalite: Rad Galaxy S20 ponúka špičkové videozáznamy v rozlíšení 8K, čo znamená vynikajúce a realistické farby a mimoriadne kvalitný obraz. V kombinácii s televízorom Samsung QLED s rozlíšením 8K sa sledovanie natočených záznamov stane skutočným zážitkom.[3] Jednotlivé okienka v rozlíšení 8K je možné ukladať ako samostatné fotografie. A vďaka stabilizácii a analýze pohybu pomocou umelej inteligencie vyzerá dokonca aj roztrasené video, ako by ste pri nakrúcaní použili špecializovanú akčnú kameru.

ROBTE TO, ČO MÁTE RADI – A LEPŠIE

Všetko, na čo smartfóny radi používame, funguje s radom Galaxy ľahšie a lepšie. A modely Galaxy S20 s novými funkciami v tomto úplne zodpovedajú nárokom novej generácie.

  • Hudba: Je jedno, či sa práve budíte, idete do posilňovne alebo robíte niečo úplne iné – užite si výber skladieb na mieru podľa aktuálnej činnosti. Postará sa o neho spolupráca Spotify a Bixby. Vďaka funkcii Music Share sa cez Bluetooth môžete spojiť s reprosystémom doma či v aute a zahrať sa počas cesty na DJa.[4]
  • Výnimočne kvalitný videochat prostredníctvom Google Duo: S modelmi Galaxy S20 môžete byť v spojení s rodinou či priateľmi prostredníctvom videorozhovoru v špičkovej kvalite. Okrem podpory 5G k tomu prispieva aj vynikajúca integrácia technológie Google Duo, rade Galaxy S20 po prvýkrát. Ikonku Duo môžete stlačiť už pri vytáčaní čísla, čím sa hovor automaticky prepne na videochat, vôbec po prvýkrát v kvalite Full-HD. Systém Google Duo je kompatibilný s rôznymi operačnými systémami, takže vás pri chatovaní s priateľmi v zásade nič neobmedzuje. Vďaka širokouhlému objektívu sa do záberu zmestí celá rodina, naraz môžete hovoriť až s ôsmimi ľuďmi.
  • YouTube cez 5G: Videozáznamy v rozlíšení 8K teraz môžete zdieľať rýchlejšie a vo vyššej kvalite po celom svete. Vďaka partnerstvu Samsungu a YouTube je možné uploadovať záznamy v tomto rozlíšení priamo na YouTube, čo môže byť vďaka 5G podstatne rýchlejšie než predtým.[5]
  • Zábava: Modely Galaxy S20 sú vybavené fotoaparátom, resp. kamerou profesionálnych kvalít. Firmy Netflix a Samsung sa preto spojili a poskytli Galaxy S20 renomovaným režisérom, ktorí pre zákazníkov značky Samsung natočili bonusový obsah na základe populárnych filmov a seriálov z produkcie Netflix. Filmy a seriály na Netflixe je možné vďaka vylepšenej integrácii so zariadeniami značky Samsung jednoducho vyhľadávať, k dispozícii sú technológie Samsung Daily, Bixby a Finder.[6]
  • Hranie: Rad Galaxy S20 posúva mobilné hranie na vyššiu úroveň. Displej s technológiou 120 Hz umožňuje dokonale plynulé prekreslenie pohybu, čo sa v sieti 5G výborne hodí. Naša partnerská firma Microsoft predstaví na jar v internetovom obchode Galaxy Store populárnu hru Forza Street, vôbec po prvýkrát v mobilnom prevedení. S rýchlym procesorom, 12 GB pamäte RAM[7], zvukom vyladeným spoločnosťou AKG a herným akcelerátorom, ktorý na pozadí optimalizuje výkon, je Galaxy S20 skvelým herným zariadením.

NEKONEČNÉ MOŽNOSTI

Ako najnovšia vlajková loď je rad Galaxy S20 vybavený špičkovými technológiami, presne podľa očakávania užívateľov. Okrem iného ide o najbezpečnejšie zariadenie, aké Samsung kedy vyrobil – vynikajúca platforma Knox ho chráni od procesora po softvér. Taktiež nový procesor Guardian Chip má špeciálne bezpečnostné funkcie a dokáže tak odolať útokom zameraným na hardvér.

Medzi ďalšie prednosti patrí veľkokapacitná inteligentná batéria a tiež rýchlonabíjačka s výkonom 25 W. Model Ultra je vybavený dokonca superrýchlym dobíjaním s výkonom 45 W.[8] Všetky tri smartfóny majú veľkorysý úložný priestor – pri S20 je to 128 GB, pri Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra bude k dispozícii aj verzie s 128 a 512 GB.[9]

V neposlednom rade sa používatelia môžu tešiť na doteraz najjednoduchšie, najčistejšie a užívateľsky najpríjemnejšie rozhranie One UI 2. Vďaka aplikácii SmartThings môžete smartfóny radu Galaxy S20 používať aj ako diaľkové ovládače domácich spotrebičov, aplikácia Samsung Health sa postará o plnenie cieľov súvisiacich so zdravím a fitness a aplikácia Samsung Pay zase o platenie.[10]

GALAXY BUDS+

Vďaka slúchadlám Samsung Galaxy Buds+ sa budete môcť dokonale ponoriť do obľúbenej hudby či do podcastov. O špičkový zvuk sa totiž postarala renomovaná firma AKG. Slúchadlá Buds+ sú vybavené dvojpásmovými dynamickými reproduktormi a tromi mikrofónmi pre kvalitný prenos hlasu pri telefonovaní, výborná je aj výdrž batérie (až 11 hodín a k tomu ďalších 11 h v puzdre).[11] Aplikácia Galaxy Buds+ je teraz navyše kompatibilná aj so systémom iOS, takže si môžete užiť skvelý zvuk, nech používate akúkoľvek značku smartfónu.[12] A vďaka partnerstvu so Spotify je všetko ešte jednoduchšie – stačí slúchadlá jedenkrát stlačiť a prehrávanie sa rozbehne.[13]

Slúchadlá Samsung Galaxy Buds+ budú na Slovensku k dispozícii od 14. februára za odporúčanú maloobchodnú cenu 169 Eur v bielej, čiernej a modrej farbe, alebo ich záujemca môže získať v rámci predobjednávkového programu.

Ďalšie informácie nájdete na stránkach news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com  alebo www.samsung.com/galaxy.

Technické špecifikácie Galaxy S20, Galaxy S20+ and Galaxy S20 Ultra[14]

 Galaxy S20Galaxy S20+Galaxy S20 Ultra
Displej Uhlopriečka 6,2“ (15,8 cm) Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O (3200X1440)
certifikát HDR10+
podpora 120 Hz

Uhlopriečka 6,7“ (17 cm) Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O (3200X1440)
certifikát HDR10+
podpora 120 Hz

Uhlopriečka 6,9“ (17,5 cm) Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O (3200X1440)
certifikát HDR10+
podpora 120 Hz

 *Infinity-O: takmer bezrámikový displej zaberá celú prednú plochu.

*Skutočné rozmery: Galaxy S20: 6,2″ v plnom obdĺžniku a 6,1″ so započítaním zaoblených rohov; Galaxy S20+: 6,7″ v plnom obdĺžniku a 6,5″ so započítaním zaoblených rohov; Galaxy S20 Ultra: 6,9″ v plnom obdĺžniku a 6,7″ so započítaním zaoblených rohov; obrazová plocha je menšia vzhľadom na zaoblené rohy a otvor pre fotoaparát.

*Základná obnovovacia frekvencia displeja je 60 Hz. Frekvencia 120 Hz vyžaduje špeciálne nastavenie.

[1] Bližšie informácie poskytne mobilný operátor.

[2] Bližšie informácie poskytne mobilný operátor.

[3] Streaming v rozlíšení 8K funguje u modelových radov QLED 2019 a 2020 s rozlíšením 8K.

[4] K dispozícii len pri modeloch Galaxy S20.

[5] Vyžaduje optimálne pripojenie 5G, dostupné len na niektorých trhoch. Viac informácií zistíte u mobilného operátora.

[6] Bixby bude k dispozícii len v Kórei a USA. Dostupnosť sa na rôznych trhoch a u rôznych operátorov a modelov môže líšiť.

[7] Dostupnosť sa v rôznych regiónoch a u rôznych operátorov môže líšiť.

[8] 45W rýchlonabíjačka s výkonom 45 W sa predáva samostatne.

[9] Môže sa líšiť podľa modelu a trhu.

[10] Môže sa líšiť podľa modelu, trhu a operátora.

[11] Týka sa priemernej výdrže batérie v bežných podmienkach a pri bežnom spôsobe využitia. Skutočná výdrž batérie závisí od rôznych faktorov, medzi ktoré patrí kvalita siete, využívané funkcie a nastavenia, frekvencia hovorov, intenzita dátového pripojenia pod. Výsledky sa môžu líšiť.

[12] Slúchadlá sú kompatibilné s iPhonom 7 a neskoršími modelmi s operačným systémom iOS 10 či novšími verziami.

[13] Dostupnosť sa v rôznych krajinách a u rôznych operátorov môže líšiť.

Značky: