Trojica zariadení od juhokórejského výrobcu sa dočká nového softvéru.

Samsung v týchto dňoch spustil v Európe aktualizáciu telefónov Galaxy S21 FE, Galaxy Note 10 Lite a Galaxy A71 na operačný systém Android 13. Informuje o tom portál AndroidHeadlines.com s tým, že súčasťou aktualizačného balíka je i nové používateľské rozhranie OneUI 5.0.

Novú verziu operačného systému pre Galaxy S21 FE zaznamenali používatelia v v niekoľkých európskych krajinách vrátane Nemecka, Francúzska, Španielska, Talianska, Portugalska, Spojeného kráľovstva a Holandska. Aktualizácia je v tomto širšom regióne dostupná pre zariadenia s modelovými číslami SM-G990B a SM-G990B2. Nová verzia firmvéru pre obe modelové čísla končí na DKV3.

V prípade Galaxy Note 10 Lite ide o verziu firmvéru N770FXXU8HVK5 a podľa SamMobile.com sa objavila vo Francúzsku, ale ďalšie krajiny budú iste čoskoro nasledovať. Aktualizácia pre tento telefón prináša aj novembrovú bezpečnostnú záplatu, ktorá má opraviť viac ako 60 potenciálne zraniteľných miest. Galaxy S21 FE dostáva s aktualizáciou Android 13 iba októbrovú záplatu.

Ako tretí dostáva v súčasnosti v Európe nový softvér Galaxy A71, konkrétne v susednom Poľsku. Znova ale platí, že v ostatných krajinách do bude len otázka krátkeho času. Aktualizovaná verzia firmvéru pre tento tri roky starý prémiový smartfón strednej triedy je A715FXXU8DVK1. Spolu s novou verziou systému Android dostáva aj októbrovú verziu zabezpečenia.

Samsung bol v minulosti kritizovaný za pomalé aktualizácie svojich modelov, v posledných rokoch však, naopak, patrí v tomto smere medzi najiniciatívnejších výrobcov. Okrem rýchlejších aktualizácií spoločnosť zároveň deklarovala dlhšiu softvérovú podporu svojich zariadení.

Zdroje: AndroidHeadlines.com, SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.