Vskutku nepríjemná chyba, najmä ak nemáte v galérii obrázkov iba fotky vášho psa a prechádzku lesom.

Bežne totiž fotíme aj zmluvy a iné dokumenty. Všetko je v galérii a keď sa obrázky pošlú nesprávnej osobe, je to pre mnohých doslova nočná mora.

Na najnovšiu chybu upozornili diskutujúci na fóre podpory Samsungu a na Reddite, ktorí hovoria o náhodnom posielaní správ z aplikácie Samsung SMS. Používatelia zaznamenali rôzne prípady a rôzne časy. Všetko náhodné. Jeden hovoril o odoslaní celej svojej fotogalérie frajerke, druhý zase o poslaní náhodných fotiek svojej žene.

Zdroj: Tim Wolverson – WordPress.com

Najhoršie na celkom probléme je, že nikto nemal predstavu o tom, že sa z telefónu niečo posielalo. V aplikácii SMS, ktorú v sebe obsahuje nadstavba TouchWiz, neexistuje žiadny záznam o tom, že sa odoslala správa. Takže, sami nemáte veľmi šancu zistiť, ktorú fotku a komu aplikácia poslala.

Špekuluje sa o tom, že by mohlo ísť o chybu po poslednej aktualizácii operátora T-Mobile. Ten povýšil štandardné SMS správy na pokročilé písanie, ktoré sa podobá aplikáciám ako napríklad Messenger. Teda napríklad vidíte, keď vám niekto začína písať SMS správu. T-Mobile ale pre server Gizmodo, ktorý sa tejto téme venoval, oznámil, že to nie je chyba na ich strane. K téme sa vyjadril aj Samsung. Pre spravodajský web Business Insider povedal, že sú si vedomí tohto problému. Zákazníci, ktorí sa stretnú s týmto problémom, majú volať na podporu zákazníkov v USA.

Zdroj: Rawand Haidar, HighOnAndroid.com

Riešením by mohlo byť použitie inej aplikácie, napríklad aplikácie Správy pre Android priamo od Googlu, ktorú nájdete na Google Play alebo v čistých Androidoch. Používajú ju aj výrobcovia Sony alebo napríklad LG.

Zdroj: Business Insider, Reddit

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S9 a S9+ dostávajú dva nové Disney AR emotikony

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.