Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V spolupráci so spoločnosťou Universal Music Group ponúkne Samsung Music Galaxy Thursday každý štvrtok novú hudbu, rozhovory s umelcami, scény z natáčania, zákulisné zábery a ďalší jedinečný obsah.

Samsung Electronics štartuje nový hudobný cyklus Samsung Music Galaxy Thursday. Fanúšikovia sa tak budú môcť každý štvrtok naladiť na oficiálne piatkové predstavenie noviniek, pre ktoré sa ujal názov New Music Friday. Vo štvrtkovej sérii sa poslucháči dočkajú okrem iného doteraz nezverejnených rozhovorov s muzikantmi a spevákmi, detailných záberov z koncertov alebo zo skúšok alebo zákulisných scén. Hudobní nadšenci si tak budú môcť ako prví vychutnať živé vystúpenia svojich obľúbencov, skúmať nové žánre a objavovať neznámu tvorbu muzikantov z Európy, ale aj z iných kontinentov.

Nový cyklus vznikol v spolupráci s najväčším svetovým hudobným vydavateľstvom Universal Music Group (UMG). Používatelia získajú prístup k tvorbe mnohých umelcov z celého sveta, ktorí s vydavateľstvom spolupracujú, k mnohým fotografiám a videozáznamom z ich života a k ďalšiemu multimediálnemu obsahu.

Ostrý štart

Prvou celebritou, ktorú Samsung Music Galaxy Thursday predstaví svetu, je populárny a originálny britský spevák a pesničkár YUNGBLUD. Vo svojej tvorbe mieša prvky popu, rocku a trapu, mení hudobné konvencie a zároveň v piesňach má zjavné sociálne stanovisko – jeho texty mieria na dôležité aktuálne témy od politiky cez duševné zdravie až po sexualitu.

YUNGBLUD sa v rámci akcie Samsung Music Galaxy Thursday predstavil 11. marca o 21:00 SEČ v rámci svojej streamovanej show na YouTube. Vystúpil v známom klube Troubadour v Los Angeles s niekoľkými exkluzívnymi hosťami, medzi ktorých patrí napríklad vychádzajúca hviezda kanadskej pesničkárskej scény renforshort.

Z nového hudobného programu Samsungu, ktorého cieľom je okrem iného predstavovať svetu nové talenty, je YUNGBLUD nadšený: „Vďaka Samsungu sa mladí muzikanti dostanú oveľa ľahšie k ľuďom a to je parádny nápad, som veľmi rád, že sa na tom môžem podieľať. Robia to skvele a ja sa len teším, koho všetkého si tu vypočujem a uvidím. Tak gombíky doprava a ide sa na to!“

Osemnásťročnú pesničkárku renforshort opisuje server Wonderland ako „mladú speváčku, ktorá sama vymyslela a predstavila svetu nový štýl – dalo by sa mu hovoriť bubble-gum grunge“. V rámci akcie zaspievala neobvyklú verziu svojho singlového hitu I Drive Me Mad a komentovala to slovami: „Som strašne rada, že ma YUNGBLUD a Samsung pozvali do YUNGBLUD Show v rámci Samsung Music Galaxy Thursday. Ako všetci vieme, doba hudbe moc nepraje a množstvu muzikantov chýba možnosť koncertovať. O to viac ma teší, že môžem predviesť, čo robím, novým poslucháčom v Európe a po celom svete. Dúfam, že ľudí moja muzika pobaví a bude sa im páčiť!“

Každý týždeň nové mená

Každý týždeň sa na akcii Samsung Music Galaxy Thursday predstavia noví umelci, spravidla vychádzajúce hviezdy. Poslucháči si ako prví vypočujú ich nové single, muzikanti ich pozvú do svojej tvorivej kuchyne a podelia sa s nimi o tajomstvo svojho zvuku a štýlu.

V nasledujúcich týždňoch na podujatí vystúpi napríklad španielska indie-popová speváčka Natalia Lacunza alebo najnovšia hviezda talianskej mestskej pesničkárskej scény Madame. Dôjde ale aj na menej známe mená, ktoré si širší poslucháčsky záujem určite zaslúžia, a tiež na pár prekvapení.

Viac, než len hudba

Cyklus Samsung Music Galaxy Thursday však neponúkne len hudbu, ale aj ďalší multimediálny obsah – na fanúšikov tu čakajú rozhovory, súkromné vystúpenia, zákulisné zábery, príspevky zo sociálnych sietí, videoklipy, playlisty pre streamingové služby a podobne. Milovníci hudby sa tak dostanú do bližšieho kontaktu so svojimi obľúbencami a môžu sami objavovať nové mená, ktoré možno bude za istý čas poznať celý svet.

Novinky, kam sa pozrieš

Akcia Samsung Music Galaxy Thursday umožní ľuďom sledovať ich obľúbených umelcov aj nové vychádzajúce hviezdy aj na bežných sociálnych sieťach. Všetok multimediálny obsah bude k dispozícii zadarmo na sociálnych sieťach Samsungu aj vystupujúcich muzikantov, napríklad na Facebooku, Instagrame alebo TikToku.

Značky: