Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung na veľtrhu CES 2020 predstavil nový rad herných monitorov Odyssey

Zakrivené monitory G9 a G7 s panelom QLED hráča dokonale vtiahnu do deja vďaka zakriveniu 1000R a špičkovému výkonu.

Spoločnosť Samsung Electronics, globálny líder na trhu herných monitorov*, na veľtrhu CES 2020 predstavila nový rad špičkových zakrivených herných monitorov Odyssey. Monitory sa dočkali celého radu dôležitých zmien, ktoré hráčov nepochybne potešia – patria medzi ne napríklad podstatne výraznejšie zakrivenie a vynikajúci výkon pri zobrazovaní najrôznejších herných situácií. Na slovenský trh budú nové monitory uvedené v priebehu prvého polroka tohto roka. Lokálna cena ešte nebola stanovená.

Nový rad tvoria dva modely, G9 s mimoriadne veľkou uhlopriečkou 49 palcov (124 cm) a G7 vo verziách s 32“ a 27” (81 a 69 cm). Oba sa od svojich predchodcov výrazne líšia a hráči si s nimi môžu vychutnať ešte intenzívnejšie zážitky než pred tým. Základom je neobvykle výrazné zakrivenie – hodnota 1000R sa ešte u žiadnych monitorov nevyskytla – a vynikajúci obraz vďaka technológii QLED.

O vynikajúcom výkone nových monitorov svedčí aj verdikt poprednej medzinárodnej organizácie TÜV Rheinland, ktorá ocenila jedinečný zakrivený displej 1000R certifikátom Eye Comfort. Hráčom nepochybne príde vhod krátka odozva 1 ms a technológia RapidCurve™ s obnovovacou frekvenciou 240 Hz – vďaka tomu sa ocitnú priamo v centre akcie. Nové herné monitory Samsung sú kompatibilné so systémami NVIDIA G-SYNC** a Adaptive Sync na DP1.4. Oba taktiež na prvý pohľad zaujmú prepracovaným dizajnom.

„Nové modely Odyssey sú dôkazom, že to Samsung myslí s inováciami skutočne vážne, čo sa týka špičkovej technológie i originálneho dizajnu. Hráči tak môžu dosahovať výrazne lepšie výsledky,“ vyhlásil Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divízie zobrazovacích zariadení v spoločnosti Samsung Electronics. „Aktuálny rad zakrivených herných monitorov dostal úplne novú tvár a užívatelia sa vďaka nej môžu tešiť, že ich akcia úplne pohltí.“

To je pri hraní na vyššej úrovni veľmi dôležité, rovnako ako rýchlosť. Nové monitory v tomto ohľade splnia aj náročné požiadavky vďaka výbornému prekresleniu pohybu a okamžitej odozve, ale aj vďaka tomu, že výrazne obmedzujú vplyv rušivého okolia na hráčov. Tí sa tak môžu sústrediť len na svoje herné výkony.

G9, 49“ (124 cm): Hranie, ktoré vás pohltí

Samsung G9 je prvý herný monitor na svete s rozlíšením Dual Quad High-Definition (DQHD; 5120 x 1440 bodov), obnovovacou frekvenciou 240 Hz, odozvou 1 ms, pomerom strán 32:9, hlbokým a pohlcujúcim zakrivením 1000R a jasom 1000 cd/m2. Vďaka technológii Quantum dot a panelu HDR1000 VA sú farby živé ako v reálnom svete. Rýchla odozva a obnovovacia frekvencia spoločne s neobvykle výrazným zakrivením eliminuje oneskorenie a rušivé vplyvy, obraz je výborný a pohyb plynulý aj v najdôležitejších okamihoch, kedy zlomok sekundy znamená rozdiel medzi výhrou a prehrou.

G9 zaujme aj úplne novým dizajnom s lesklým bielym povrchom a futuristickým svetielkovaním v 52 farbách s piatimi svetelnými efektami. Vďaka nim a celému dizajnu vyniká v akejkoľvek konkurencii a vynikajúco sa hodí ku každému počítaču.

G7, 32” a 27” (81 a 69 cm): Nový herný zážitok

Hráči určite ocenia, že menší typ G7 s uhlopriečkou 32 a 27 palcov ponúka rovnakú obnovovaciu frekvenciu a odozvu, totožné zakrivenie displeja a celkovo rovnaký výkon. Má rozlíšenie 2560 x 1440 bodov alebo Quad-High Definition (QHD), pomer strán 16:9 a panel HDR600 VA s jasom 600 cd/m2. Okrem toho sa hráči môžu tešiť na displej typu QLED s technológiou Quantum dot, čo znamená bohatú paletu presne zobrazených farieb a jasný obraz aj za slnečného dňa.

Aj G7 sa pýši úplne novým dizajnom s elegantným matným čiernym povrchom a zadným svetlom, ktoré môže pri hraní zostať stabilné, meniť farby podľa priania hráča alebo sa úplne stlmiť. Dynamickými tvarmi a podsvietením sa vyznačuje aj predný rámik monitora.

Ak si chcete pozrieť monitory G9 a G7 naživo, navštívte expozíciu Samsungu na veľtrhu CES v centrálnej hale (stánok #15006) v dňoch 7. – 10. januára. Ďalšie informácie o herných monitoroch Samsung nájdete na adrese https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.

Samsung predstavuje SSD disk T7 Touch – nový štandard rýchlosti a bezpečnosti externých médií

Nový vreckový SSD disk od Samsungu vyniká bleskovou rýchlosťou, biometrickou ochranou pomocou odtlačkov prstov a elegantným trvanlivým prevedením.

Spoločnosť Samsung predstavila najnovšie externé záznamové médium – SSD disk T7 Touch. Záujemcovia sa môžu tešiť na kompaktné a elegantné prevedenie, ale hlavne na najvyššiu prenosovú rýchlosť, aká je v súčasnej dobe prostredníctvom USB 3.2 Gen 2 k dispozícii. Nový disk sa zároveň vyznačuje vysokou úrovňou ochrany dát – vďaka vstavanému senzoru je k prístupu potrebný odtlačok prsta. Odporúčané predajné ceny budú 155 Eur za verziu s 500 GB, 235 Eur za 1 TB a 445 Eur za 2 TB. Na Slovensku budú dostupné v priebehu prvého štvrťroka tohto roka.

„Mnohí ľudia sa dnes neustále presúvajú medzi prácou, domácnosťou a koníčkami a často si chcú všetky svoje dáta nosiť so sebou,“ vysvetlil dr. Mike Mang, viceprezident oddelenia Brand Product Biz Team v divízii pre pamäťové médiá spoločnosti Samsung Electronics. „Teraz sú ich dáta vďaka odtlačkom prstov v bezpečí a navyše im ponúkame najvyššiu rýchlosť, akú je možné momentálne dosiahnuť, to všetko v elegantnom a kompaktnom balení.“

Disk je určený pre profesionálov aj amatérov. Ponúka dostatočnú kapacitu pre ukladanie veľkého množstva fotografií, hier či filmov v 4K alebo 8K, a je ho možné použiť v kombinácii s počítačom, tabletom, smartfónom alebo hernou konzolou. Ďalšou výhodou je odolné prevedenie.

V porovnaní s predchádzajúcimi záznamovými médiami sa T7 Touch vyznačuje výrazne rýchlejším dátovým tokom. Rýchlosť čítania dosahuje 1050 MB/s, rýchlosť zápisu 1000 MB/s  – ide teda zhruba o dvojnásobné hodnoty v porovnaní s predchádzajúcim modelom T5 a až 9,5x vyššou rýchlosťou než u externých pevných diskov HDDs. Najvyššiu rýchlosť dosiahne cez rozhranie NVMe.

Samsung T7 Touch a T7 – technické špecifikácie

ParameterSamsung Portable SSD T7 TouchSamsung Portable SSD T7*
Kapacita2 TB/1 TB/500 GB
RozhranieUSB 3.2 (Gen 2, 10 Gb/s) so spätnou kompatibilitou
Rozmery  (DxŠxH)85 x 57 x 8.0 mm
Hmotnosť58 g
Prenosová rýchlosťAž 1050 MB/s
Režim UASPÁno
ŠifrovanieAES 256-bit hardvérové šifrovanie
BezpečnosťHeslo, odtlačok prstaHeslo
SoftvérSamsung Portable SSD Software 1.0[1]
CertifikátyCE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
Kompatibilita s RoHSRoHS2
Farebné variantyČierna, striebornáZatiaľ nešpecifikované
KonektivitaUSB type-C-to-C, USB type-C-to-A
ZárukaTrojročná obmedzená záruka[2]

* Model T7 bude k dispozícii od apríla 2020.

[1] Softvér vyžaduje Windows 7 alebo vyšší, Mac OS X 10.10 alebo vyšší, prípadne Android 5.1 (Lollipop) alebo vyšší. Staršie verzie systémov Windows, Mac či Android nemusia byť podporované.

[2] Spoločnosť Samsung Electronics nenesie zodpovednosť za žiadne škody či straty, napr. stratu dát či iných informácií na produktoch Samsung Electronics, ani za stratu zisku či príjmu užívateľa. Ďalšie informácie o záruke: www.samsung.com/portable-ssd.

Značky: