Spoločnosť Samsung včera odhalila nový modelový rad Galaxy A.

Prvým zástupcom nového radu je smartfón Galaxy A50. Ten už v strednej triede ponúka zásadné inovácie s dopadom na celý segment. Galaxy A50 prichádza s vylepšeniami viacerých funkcií, ponúka bezrámikový displej, čítačku odtlačkov prstov v displeji, dlhšiu výdrž batérie a vynikajúci fotoaparát.

Model A50 má štíhly dizajn a zaoblené hrany. Je k dispozícii v troch nových charakteristických farbách: čiernej, bielej a modrej. Galaxy A50 bude na Slovensku dostupný od polovice marca za odporúčanú maloobchodnú cenu 349 eur.

Nový rad Galaxy A je navrhnutý s ohľadom na to, ako spolu ľudia v dnešnej dobe komunikujú – zdieľajú, robia snímky a sledujú obsah v reálnom čase. Vďaka radu Galaxy A môžu používatelia bez problémov využívať ekosystém Galaxy, vrátane kľúčových služieb, ako sú Samsung Health, Samsung Pay, Bixby a ďalšie[1].

Prvými zástupcami modernizovaného radu Galaxy A sú dva najnovšie predstavené modely.

Samsung Galaxy A30 a A50

Galaxy A50

Galaxy A50 ponúka špičkové funkcie fotoaparátu, batériu s dlhou životnosťou, rýchle nabíjanie a displej Infinity-U. Vďaka fotoaparátu s tromi objektívmi, umožní zachytiť a zdieľať fotografie celkom novým spôsobom.

  • Ultraširokouhlý objektív v spolupráci s funkciou „inteligentného prepínania“ teraz fotoaparát dokáže rozpoznať a odporučiť, kedy je vhodné použiť režim Wide Shot.
  • Hlavná kamera s rozlíšením 25 Mpx robí živé snímky za jasného denného svetla. V tme tak umožňuje inovatívny objektív urobiť jasné snímky tak, že je schopný zachytiť viac svetla a obmedziť šum. V kombinácii s objektívom Depth ponúka fotoaparát funkciu Live Focus, ktorá dáva možnosť presne si zvoliť, čo chcete zdôrazniť.
  • Fotoaparát s podporou umelej inteligencie vďaka funkcii Scene Optimizer dokáže rozpoznať a optimalizovať až 20 scén. Flaw Detection sa postará o tvorbu dokonalého portrétu a pomôže zachytiť ten najlepší záber. Funkcia Bixby Vision využíva fotoaparát v spojení s umelou inteligenciou, aby pomohla nakupovať na internete, prekladať texty a vyhľadávať potrebné informácie.
  • Autoportrét zachytený fotoaparátom určeným pre tvorbu selfíčiek môžete vylepšiť pomocou funkcie Selfie Focus, ktorá dokáže jemne rozostriť detaily pozadia.

Samsung Galaxy A50

Model A50 je vybavený čítačkou odtlačkov prstov v displeji a poskytuje tak možnosť intuitívneho odomykania bez nutnosti zmeniť spôsob držania zariadenia.

Samsung predstavil z radu Galaxy A aj model Galaxy A30, ten ale nebude na slovenskom trhu dostupný.

Technické parametre modelového radu Galaxy A: 

 A50A30
DisplejVeľkosť / rozlíšenie6,4 palcov FHD+ (1080×2340) Super AMOLED6,4 palcov FHD+ (1080×2340) Super AMOLED
Displej InfinityInfinity-UInfinity-U
Rozmery158,5 × 74,7 × 7,7 mm158,5 × 74,7 × 7,7 mm
Dizajn3D Glasstic3D Glasstic
ProcesorŠtvorjadrový 2,3 GHz + štvorjadrový 1,7 GHzDvojjadrový 1,8 GHz + šesťjadrový 1,6 GHz
FotoaparátPredný25 Mpx FF (f/2,0)16 Mpx FF (f/2,0)
Zadný25 Mpx AF (f/1,7) + 5 Mpx FF (f/2,2) + 8 Mpx FF (f/2,2)16 Mpx (f/1,7) + 5 Mpx (f/2,2)
Pamäť4 GB RAM

128 GB vnútorná pamäť

Až 512 GB Micro SD

3 / 4 GB RAM

32 / 64 GB vnútorná pamäť

Až 512 GB Micro SD

Batéria4 000 mAh4 000 mAh
Ďalšie funkcieSnímanie odtlačkov prstov na obrazovke, rýchle nabíjanie1, Samsung Pay2, Bixby Vision, Bixby Voice, Bixby Home, Bixby ReminderSnímanie odtlačkov prstov, rýchle nabíjanie1, Samsung Pay2, Bixby Home, Bixby Reminder3

 

  • 1 Dostupnosť rýchleho nabíjania (Near-Field Communication) sa bude líšiť v závislosti od trhu.
  • 2 Dostupnosť služby Samsung Pay sa líši v závislosti od trhu.
  • 3 Služby Bixby Voice a Bixby Vision nie sú podporované.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.