Pri jej využívaní sa kreativite medze nekladú.

Samsung Galaxy Note10 priniesol v aplikácii Galaxy Notes funkciu písania rukou, pričom kórejská spoločnosť prisľúbila, že s príchodom nadstavby OneUI 2.0 (beta) sa táto funkcia dostane aj na iné telefóny. Našťastie sme nemuseli príliš dlho čakať, pokým používatelia smartfónov Galaxy Note9 a Galaxy Note8 túto funkciu dostanú ako súčasť veľkej aktualizácie systému.

Najnovšia aktualizácia aplikácie Galaxy Notes 3.1.04.16 túto funkciu prináša a my sme ju už mohli v redakcii vyskúšať. Aj na starších smartfónoch Galaxy Note funguje bezproblémovo. Môžete teda písať aj bez použitia pera S Pen, takže nie je potrebné pri písaní poznámok zakaždým používať dotykové pero, aj keď je jasné, že písanie pomocou neho je komfortnejšie a presnejšie.

Písanie rukou vyžaduje o niečo väčšiu sústredenosť ako písanie perom S Pen

Podľa dostupných informácií túto aktualizáciu nedostávajú všetky zariadenia, takže je možné, že zatiaľ existujú určité trhové obmedzenie s dostupnosťou tejto funkcie.

Funkcia “handwriting-to-textnielenže prevádza ručne písané slová na text, ale tiež môže exportovať text do súboru Microsoft Word. Počas vytvárania poznámky je možné priblížiť alebo oddialiť zobrazenie a v režime písania rukou je takisto možné vybrať z niekoľkých ďalších štýlov. Ak chcete skontrolovať, či aplikácia Galaxy Notes vo vašom smartfóne obdržala túto praktickú funkciu, jednoducho prejdite do Galaxy Store a skontrolujte dostupnosť aktualizácie.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Xiaomi si patentovalo netradičné umiestnenie selfie kamery: Pripomína Hello Kitty, alebo skôr Batmana?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.