Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bola predstavená mobilná aplikácia a špeciálna edícia príslušenstva slúžiaceho na zvýšenie povedomia o cieľoch udržateľného rozvoja.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. a Rozvojový program OSN (UNDP) dnes oznámili uzavretie nového partnerstva zameraného na podporu cieľov udržateľného rozvoja (SDG) známe aj ako globálne ciele. Globálne ciele sa zameriavajú na niektoré z najzávažnejších výziev, ktorým dnešný svet čelí, vrátane problémov týkajúcich sa nerovnosti, zmeny klímy, zhoršovania kvality životného prostredia či vzdelávania.

Spoločnosť Samsung a UNDP spojili svoje sily, aby užívateľom Galaxy poskytli jednoduché spôsoby, ako sa spojiť v snahe podporiť globálne ciele a riešiť problémy, na ktorých im najviac záleží. V rámci tejto iniciatívy vydajú Samsung a UNDP mobilnú aplikáciu „Globálne ciele Samsung“, ktorá slúži na vzdelávanie a darcovstvo, ktorú doplní ešte špeciálna edícia príslušenstva pre mobilné zariadenia[1].

„Dnes viac než kedykoľvek predtým máme možnosť využiť silu technológií na riešenie najnaliehavejších výziev, ktorým svet čelí,“ uviedol DJ Koh, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. „Naše partnerstvo s Rozvojovým programom OSN (UNDP) poskytne užívateľom Galaxy jednoduché a účinné spôsoby, ako sa dozvedieť o globálnych cieľoch a podporiť iniciatívy, ktoré považujú za dôležité, aby sme tak mohli spoločne prispieť k zmene.“

Spoločnosť Samsung a UNDP sú presvedčení, že zásadným krokom pri riešení globálnych cieľov je zvýšiť povedomie o výzvach, na riešenie ktorých sa tieto ciele zameriavajú, a pochopiť, prečo je toto úsilie tak dôležité. Samsung a UNDP idú ešte o krok ďalej a rozhodli sa ľuďom ponúknuť jednoduchý spôsob, ako finančným darom prispieť k riešeniu týchto výziev a podporiť kroky potrebné pre dosiahnutie globálnych cieľov.

„Toto partnerstvo medzi programom UNDP a spoločnosťou Samsung nielenže využije pri dosahovaní cieľov udržateľného rozvoja technologické inovácie, ale pomôže aj mobilizovať novú generáciu občanov tohto sveta, aby konala spoločne a dosiahla vytýčené ciele,“ uviedol Achim Steiner, správca programu UNDP. „Len spoločným úsilím nás všetkých – súkromného sektoru, občianskej spoločnosti a ľudí na celom svete – sa nám môže podariť skutočne niečo ovplyvniť a zmeniť svet k lepšiemu.“

Aplikácia „Globálne ciele Samsung“, ktorá je dostupná na smartfónoch Samsung Galaxy[2], si kladie za cieľ zvýšiť povedomie o programe UNDP, získať finančné prostriedky na jeho podporu, a prispieť tak k jeho činnosti po celom svete. Spoločnosť Samsung okrem toho uvádza na trh špeciálnu edíciu príslušenstva a časť výnosov z jeho predaja venuje priamo UNDP na podporu globálnych cieľov. Pri uvedení Galaxy Note10 na trh bude predstavený aj kryt s dizajnom na tému globálnych cieľov a bezdrôtová nabíjačka.

Nová aplikácia „Globálne ciele Samsung“ poskytne zákazníkom jednoduchý a efektívny spôsob, ako získať viac informácií o každom zo 17 globálnych cieľov a zúčastniť sa malých akcií na podporu riešení problémov, na ktorých im najviac záleží. Užívatelia môžu priamo z tejto aplikácie prispieť na plnenie globálnych cieľov prostredníctvom stránky UNDP. Užívatelia prístrojov Galaxy môžu taktiež jednoducho finančne podporiť plnenie globálnych cieľov tým, že sa rozhodnú zareagovať na reklamy zobrazované v aplikácii. Na plnenie globálnych cieľov budú môcť užívatelia Galaxy darovať 100 percent z príjmov z reklamy, ktoré by spoločnosť Samsung získala.

Aplikácia bude k dispozícii v 19 jazykoch3 a bude predinštalovaná na smartfónoch Galaxy Note10. Pre ďalšie smartfóny Galaxy2 bude k dispozícii neskôr na stiahnutie. Špeciálna edícia príslušenstva bude k dispozícii na stránke Samsung.com a vo vybraných predajniach Samsung Experience v USA a Kórei.

* Jednotlivé funkcie a služby sa môžu líšiť podľa trhov a mobilných operátorov.

[1] Na internetových stránkach Samsung a vo vybraných predajniach Samsung Experience v USA a Južnej Kórei bude koncom augusta možné zakúpiť špeciálnu edíciu krytov pre smartfóny Galaxy Note10 a bezdrôtovú nabíjačku.

[2] Aplikácia bude v Galaxy Note10 už predinštalovaná a v závislosti od trhu ju od 23. augusta 2019 bude možné prostredníctvom obchodov Galaxy Store a Google Play stiahnuť do prístrojov Galaxy S8, Galaxy Note8, Galaxy S9, Galaxy Note9, Galaxy S10 a Galaxy A Series okrem A10 a A20.

3 Medzi dostupné jazyky patria arabčina, angličtina, čínština, francúzština, hindčina, indonézština, taliančina, japončina, kórejčina, malajčina, nemčina, poľština, portugalčina, ruština, španielčina, švédčina, thajčina, turečtina a vietnamčina.

Značky: