Ideálne, pokiaľ chcete vidieť a byť videní.

Podľa nového patentu by mala kórejská spoločnosť pracovať na zariadení, ktorého displej sa nachádza na oboch stranách. Podobné riešenie sa už začalo prednedávnom objavovať aj na prvých smartfónoch z čínskej produkcie. Samsung však nechce mať smartfón s dvoma samostatnými panelmi, ale pracuje na zariadení, ktorého displej bude plynulo prechádzať cez hranu, na druhú stranu.

Patent nazvaný – Elektronické zariadenie s pluralitou zobrazenia a metódou kontroly, zobrazuje smartfón s displejom, ktorý je vidieť z oboch strán, čo by malo byť nápomocné, pokiaľ ide o fotografovanie priateľov a fotografovanie selfíčok.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

V patentovej prihláške Samsung opisuje zariadenia s displejom nakonfigurovaným tak, aby obsahovali jednu zobrazovaciu plochu na prednej strane a druhú oproti, na zadnej strane. Tretia zobrazovacia plocha by mala predošlé dve spájať a vytvoriť tak s nimi jeden celok.

Aj keď v tomto prípade pôjde o klasickú konštrukciu, bez možnosti preloženia, tak tento patent neoplýva príliš veľkou originalitou, pretože skladateľné zariadenie Huawei Mate X už podobnú funkcionalitu na vytváranie multimediálneho obsahu ponúka. Galaxy Fold na tento účel používa sekundárnu vonkajšiu obrazovku a nie iba jednu flexibilnú, ako je tomu v prípade Mate X.

V súčasnosti ešte nevieme, či sa tento patent aj pretaví do konečného produktu, ale jedno je isté – Samsung sa poctivo pripravuje na novú éru flexibilných displejov.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note10 Pro: Obrovské telo si pýta aj nadpriemernú kapacitu batérie. Výrobca bude štedrý

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.