Samsung uviedol na virtuálnej tlačovke cenovo dostupný tablet Galaxy Tab S6 Lite. Zaujať má veľkým displejom, tenkým vyhotovením a vylepšeným dotykovém perom S Pen už v základnom balení. Galaxy Tab S6 Lite sa hodí na rýchle písanie poznámok aj na multimediálnu zábavu. Novinku si budete na našom trhu kúpiť od 15. mája za  cenu 379 Eur vo verzii Wi-Fi a za 439 Eur vo verzii Wi-Fi/LTE. K dispozícii bude v elegantnej šedej farbe. Na jeho ochranu sa bude dať prikúpiť aj ochranné puzdro v šedej farbe za 69,90 Eur. Ak si objednáte tento tablet od 1. mája do začiatku predaja 15. mája, dostanete ako darček ochranné puzdro zadarmo.  

Nové dotykové pero S Pen

Funguje podobne ako v prípade S Pen na Galaxy Note, vrátane možnosti AirCommand. Či už budete tablet používať na prácu, na štúdium alebo vo voľnom čase, dotykové pero S Pen sa hodí na písanie poznámok aj pri multitaskingu. V podstate sa s ním píše podobne ako s obyčajným perom, dokonca počujete zvuk pohybu pero ako keby po papieri. Váži len 7 gramov, hrot má hrúbku 0,7 mm a umožňuje presnú prácu tak pri písaní ako aj pri kreslení. Keď ho nepoužívate, drží pomocou magnetu na boku tabletu, prípadne na puzdre (to sa však sa predáva samostatne). Na rozdiel od telefónov typu Note sa pero nedá schovať do vnútra tabletu, musí byť oddelene. Vsunutiu do vnútra bráni menšia hrpbka tabletu v porovnaní so zariadením Galaxy Note. Ak pero vzdialite o tabletu, ozve sa výstražné znamenie., Ak by ste ho naprie tomu stratili, predáva sa za 49,90 eur. Pero S Pen nepotrebuje batériu, nemusí sa tak nabíjať ale zároveň sa nedá použiť na pokyny na diaľku ako pri Note 10, kde sa pero dá využiť napr. ako diaľkový ovládač pre prezentácie. Je to daň za to, že pero v prípade Tab S6 Lite nie je treba nabíjať.

Poznámky ručne zhotovené dotykovým perom S Pen v aplikácii Samsung Notes je možné okamžite previesť na bežný počítačový text, ktorý sa dá editovať [1]. Jednoduchým ťahom pera môžete ľahko prehľadávať a triediť poznámky, zvýrazňovať dôležité pasáže a zväčšovať obraz na displeji až na pomer 300 %. Všetky poznámky je možné exportovať do PDF, ako obrázky v JPG, ako textové súbory alebo ako dokumenty programu Microsoft Word. Pero rozpoznáva 4096 úrovní prítlaku.

Vylepšený dizajn a nízka hmotnosť

Jednou z najväčších predností Galaxy Tab S6 Lite je veľký displej s uhlopriečkou 10,4 palca (26,4 cm) a vynikajúcim obrazom. Vďaka ľahkému kompaktnému vyhotoveniu sa tablet výborne hodí na multitasking, písanie poznámok alebo sledovanie filmov či videoklipov. Používateľské rozhranie One UI je optimalizované na veľký displej tabletu. Medzi jednotlivými otvorenými aplikáciami je možné jednoducho prepínať .

Príplatkový obal Bookcover

Príplatkový obal Bookcover

Tablet bude na Slovensku v predaji v šedej farbe a tomu odpovedá aj farba pera S Pen a puzdra v príplatkovej výbave. Galaxy Tab S6 Lite tak funguje ako výkonné mobilné zariadenie, ale aj ako šmódny doplnok. Procesorom je Exynos 9611, ktorému sekunduje 4 GB RAM a pamäťový priestor 64 GB a rozšírením pomocou microSD karty. Rámčeky okolo displeja majú len 9 mm, k dispozícii je aj 3,5 mm jack port.

Viac zábavy

Do výbavy tabletu Samsung Galaxy Tab S6 Lite patrí celý rad funkcií a aplikácií, vďaka ktorým sa počúvanie hudby, streaming digitálneho obsahu, nakupovanie alebo komunikácia s priateľmi sa stáva príjemným. K dispozícii sú napríklad stereo reproduktory z dielne spoločnosti AKG s priestorovým zvukom Dolby Atmos 3D.

Vďaka spolupráci Samsung so službami YouTube a Spotify[3] máte multimediálny obsah k dispozícii v mimoriadnej kvalite. Videá z YouTube bez reklám máte na 4 mesiace je zdarma. Súčasťou základného používateľského rozhrania Galaxy Tab S6 Lite je aplikácia Spotify. Obľúbenú melódiu si môžete nastaviť ako vyzváňací tón alebo budík[5]. Galaxy Tab S6 Lite sa tiež dokáže bezdrôtovo pripojiť k-  domácemu reprosystému, takže môžete hudbu zo Spotify či iného zdroja počúvať nahlas v obývačke alebo v inej miestnosti v dome a ovládať systém priamo z tabletu.

Systém Galaxy v domácnosti

Tablet Galaxy Tab S6 Lite sa môže stať plnohodnotnou súčasťou modernej domácnosti. Prostredníctvom konta Samsung je možné prijímať hovory a posielať či prijímať textové správy[6], hoci máte telefón práve mimo dosah v inej miestnosti. Vďaka videokonferenčnej aplikácii Google Duo vám Galaxy Tab S6 Lite umožní zostať v kontakte s priateľmi či blízkymi[7]. Systém Daily Board umožňuje ovládať hudobný prehrávač, prezerať kalendár, sledovať predpoveď počasia alebo písať krátke správy a pripomienky.

Systém Samsung Kids[8] umožňuje ponechať každý deň vymedzený čas deťom na hranie a pritom im zamedziť prístup k niektorým potenciálne nebezpečným aplikáciám.

ŠPECIFIKÁCIE

Galaxy Tab S6 Lite – technické špecifikácie
Displej Uhlopriečka 10,4” (26,4 cm), rozlíšenie 2000 × 1200 (WUXGA+) TFT[9]
Operačný systém Android 10 (One UI 2)
Farby Oxford Gray (šedá), Angora Blue (modrá) zatiaľ nie pre Slovensko
Rozmery & hmotnosť 244,5 × 154,3 × 7,0 mm, 465 g (LTE verzia: 467 g)
Fotoaparát Predný: 5,0 MPix (f2.0)

Zadný: 8 MPix (f1.9)

Pamäť / Úložný priestor 4 GB + 64 GB

Pamäťová karta microSD až 1 TB

ProcesorQuad 2,3 GHz + Quad 1,7 GHz
Kapacita batérie 7040 mAh (typická), AFC[10]
Konektivita Wi-Fi, BTWi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 GHz+5 GHz, Wi-Fi Direct, BT 5.0
LTE3CA (Cat.11)
Konektory Type C USB 2.0, 3,5 mm audio
SenzoryAkcelerometer, gyroskop, RGB, Hallov snímač
GPSGPS + GLONASS
Audio2 reproduktory z dielne AKG, Dolby Atmos®
VideoNatáčanie: Full-HD (1920 × 1080), 30 obr/s

Prehrávanie: UHD 4K (3840 × 2160) | 120 obr/s

Príslušenstvo  Kryt, slúchadlá, USB kábel, batéria, nabíjačka[11]

* Všetky funkcie sa môžu líšiť v závislosti na trhu a mobilnom operátorovi.

** Všetky špecifikácie a opisy sa môžu od skutočných špecifikácií produktu líšiť. Samsung si vyhradzuje právo túto stránku a jej obsah bez ohlásenia meniť, čo sa môže týkať funkcií, vlastností, špecifikácií, grafického rozhrania, fotografií, videozáznamov, benefitov, cien, komponentov, výkonu, dostupnosti, možností alebo ďalších produktových informácií.

[1] Export textu funguje len u aplikácie Samsung Notes, dostupnosť môže závisieť od jazyku.

[2] Niektoré farebné verzie sú k dispozícii len na niektorých trhoch.

[3] Spotify je k dispozícii v závislosti od regiónu a operátorovi.

[4] YouTube Premium je k dispozícii len na vybraných trhoch. Táto ponuka sa týka len nových používateľov služby YouTube Premium.

[5] Prístroje je pri použití nutné zaregistrovať v systéme Spotify Connect.

[6] Možnosť volať a posielať správy do iných zariadení sa líšia na jednotlivých trhoch a u jednotlivých poskytovateľov mobilných služieb.

[7] Systém Google Duo umožňuje videokonferencie až 12 užívateľov.

[8] Dostupnosť systému Samsung Kids závisí na danej krajine, prístrojoch a funkčnej výbave. Viac informácií na webe https://www.samsung.com/kids

[9] Rozmer displeja udáva uhlopriečka obdĺžnika bez zaoblených rohov.

[10] Obvyklá hodnota v podmienkach nezávislého laboratóriá. Obvyklou hodnotou sa rozumie predpokladaná priemerná hodnota berúc do úvahy odlišnosti v kapacite batérií u rôznych vzoriek testovaných podľa normy IEC 61960. Menovitá (minimálna) kapacita je 7 040 mAh.

[11] Toto príslušenstvo sa predáva samostatne.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.