Prenos a zálohovanie súborov nebolo nikdy jednoduchšie.

SanDisk Connect Wireless Stick 200 GB spája klasický USB 3.0 kľúč a sieťový disk, ktorý aktivujete stlačením tlačidla napájania. Komunikuje s Android a iOS zariadeniami, ale aj s Google Chromecast, Apple TV a Amazon Fire TV. Súčasne však iba s troma zariadeniami.

Wireless Stick sa konfiguruje cez aplikáciu Connect Drive, ktorá umožňuje kompletnú a automatickú zálohu pripojeného zariadenia, vrátane kontaktov. Ak si to želáte, po skopírovaní môže súbory zo zariadenia vymazať. Aplikácia je intuitívna a súbory sú prehľadne rozdelené do priečinkov.

V nastaveniach sú informácie o kapacite disku, pripojeného zariadenia a o zostávajúcej kapacite batérie. Samozrejmosťou je možnosť šifrovania heslom a pripojenie kľúču k Wi-Fi routeru, pričom vytvoríte domáce sieťové úložisko. Páči sa nám pomerne rýchle kopírovanie súborov, pričom je všetko bezdrôtové.

Zariadenie má integrovanú batériu, ktorá má výdrž približne 1 hodinu aktívneho kopírovania. Nabíja sa v akejkoľvek USB nabíjačke alebo v počítači. Wireless Stick slúži aj ako bežný USB kľúč, na ktorý ak pridáte súbory, budete ich mať dostupné pre všetky pripojené zariadenia bezdrôtovo. Aj napriek vyššej cene sa nám toto zariadenie páči, pričom ho môžete mať neustále pri sebe, čo je najväčším benefitom.

Cena: od 95 EUR
Zapožičal: SanDisk

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE