Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion ponúkajú prenosnosť a bezproblémovú kontinuitu naprieč zariadeniami bez kompromisov ohľadne výkonu.

 Spoločnosť Samsung Electronics dnes na konferencii Samsung Developer Conference 2019 (SDC19) predstavila dva špičkové notebooky Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion, ktoré ponúkajú maximálnu prenosnosť a mimoriadny výpočtový výkon, ktoré uspokoja jedinečné potreby moderných profesionálov, ktorí sú neustále v pohybe. Dnešní užívatelia na cestách potrebujú počítače, ktoré im zaistia maximálnu produktivitu a ktoré sú zároveň jednoducho prenosné, aby si ich mohli vziať kdekoľvek so sebou. Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion boli vyvinuté práve za týmto účelom, a okrem toho ponúkajú bezproblémovú kontinuitu naprieč zariadeniami.

Nové notebooky s novými inováciami

Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion sú ako vôbec prvé notebooky vybavené displejom QLED, ktorý ponúka živý a realistický zážitok zo sledovania. Vonkajší režim s maximálnym jasom 600 nitov zabezpečuje zreteľné zobrazenie každého detailu, a to aj za jasného slnečného svetla. Vďaka dlhej výdrži batérie a úspornému displeju sa jednoducho zaobídete bez pripojenia k elektrickej sieti. Pomocou funkcie bezdrôtového zdieľania energie Wireless PowerShare spoločnosti Samsung môžete aj na touchpade týchto notebookov nabíjať svoj smartfón, slúchadlá Galaxy alebo nositeľné zariadenia kompatibilné s technológiou Qi. Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion sú príkladom dizajnového odkazu spoločnosti Samsung v oblasti ultratenkých a ľahkých zariadení, ktoré jednoducho vložíte do tašky alebo batohu bez toho, aby vám zabrali príliš veľa miesta.

Notebooky Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion, ktoré boli skonštruované v spolupráci so spoločnosťou Intel v rámci inovačného programu Project Athena, prešli starostlivým testovaním, aby splnili ciele programu, ktorými sú vysoký výpočtový výkon a technické parametre umožňujúce mimoriadne svižnú odozvu, vysokú účinnosť a výdrž batérie a okamžitú akciu. Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion sa taktiež môžu pochváliť procesormi Intel® Core™ 10. generácie pre inteligentný výkon a ohromujúcu zábavu a ďalej špičkovými bezdrôtovými aj káblovými štandardmi Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) a Thunderbolt™ 3 pre rýchle, flexibilné a jednoduché pripojenie.

Galaxy Book Flex: výkonné a prenosné prémiové zariadenie 2 v 1

Galaxy Book Flex je určený pre užívateľov, ktorí potrebujú najnovšie a najlepšie technológie, ktoré im umožnia prekračovať doterajšie limity a zvládnuť toho viac. Galaxy Book Flex sa vysporiada s každou náročnou úlohou, ktorú mu zveríte, od doladení najnovšej verzie programového kódu, na ktorom pracujete, až po vytvorenie skice vášho najnovšieho umeleckého diela. Displej, ktorý je možné otáčať o 360 stupňov, umožňuje používať Galaxy Book Flex ako tablet aj ako PC. Galaxy Book Flex je navrhnutý pre použitie na cestách a chráni ho športový hliníkový rám s povrchovou úpravou v odtieni „Royal Blue“, ktorá nezostane bez povšimnutia. Pomocou nových ovládacích gest pera S Pen môžete rýchlo prechádzať snímky v powerpointovej prezentácii alebo jednoducho mávnutím ruky posunúť video, ktoré práve ukazujete priateľom. Aplikácie optimalizované pre použitie pera S Pen umožňujú jednoducho písať a kresliť. Je to taktiež po prvýkrát, kedy užívatelia notebooku dostávajú prístup k stále sa rozrastajúcej komunite PENUP, ktorá užívateľom umožňuje jednoducho vytvárať a zdieľať obľúbené náčrtky. Vďaka zabezpečeniu pomocou biometrických údajov, o ktoré sa stará systém Windows Hello, môžete navyše zostať pokojný, nech už na prístroji pracujete kdekoľvek.

 

Galaxy Book Ion: pokročilý a svižný ultraľahký počítač

Galaxy Book Ion bol stvorený pre profesionálov, ktorí sú stále na cestách a nie sú pripútaní ku svojmu pracovnému stolu. Véčkový rám z ultraľahkej horčíkovej zliatiny a ultratenký dizajn boli navrhnuté s ohľadom na maximálnu prenositeľnosť. Hrúbka počítača je len 12,9 / 14,9 mm pri hmotnosti nižšej než jeden kilogram1. Verzia Galaxy Book Ion s 15,6-palcovou obrazovkou je vybavená ďalším slotom pre SSD disk a DDDR4 RAM, čo umožňuje zvýšiť výkon počítača bez toho, aby by pri tom prístroj akokoľvek nadobudol objem. Galaxy Book Ion je k dispozícii v luxusnom odtieni „Aura Silver“, ktorý z každého uhla žiari paletou farieb, a pridáva tak k prenositeľnosti aj špičkový vzhľad.

Galaxy Book Flex aj Galaxy Book Ion budú v predaji od začiatku decembra na vybraných trhoch vo verziách s veľkosťou obrazovky 13,3 palca a 15,6 palca. Ďalšie informácie o zariadeniach Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion nájdete na stránkach news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com.

 

Technické údaje o výrobku

Galaxy Book Flex 13Galaxy Book Flex 15
Rozmery302,6 x 202,9 x 12,9 mm355,0 x 227,2 x 14,9 mm
Hmotnosť1,15 kg1,52 kg / 1,57 kg (model so samostatnou grafickou kartou)
Displej13,3″ QLED FHD displej (1920 x 1080)15,6″ QLED FHD displej (1920 x 1080)
CPU*Procesor Intel® Core™ 10. generácia (Ice Lake)Procesor Intel® Core™ 10. generácie (Ice Lake)
Grafická kartaIntel® Iris Plus Graphics nebo Intel® UHD GraphicsNVIDIA® GeForce® MX250 Graphics s 2 GB grafickej pamäti GDDR5 / Intel® Iris Plus Graphics / Intel® UHD Graphics
PamäťAž 16 GB (LPDDR4x)Až 16 GB (LPDDR4x)
Pamäťové médiáAž 1TB SSD (NVMe)Až 1TB SSD (NVMe)
WLANWi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2×2Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2×2
Fotoaparát / mikrofón720p HD / duálny mikrofón720p HD / duálny mikrofón
AudioStereofónne reproduktory AKG s inteligentným zosilňovačomStereofónne reproduktory AKG s inteligentným zosilňovačom
ZabezpečenieČítačka odtlačkov prstovČítačka odtlačkov prstov
S PenVstavané pero S PenVstavané pero S Pen
KlávesnicaPodsvietenáPodsvietená
Batéria69,7 Wh (typická)69,7 Wh (typická)
PortyThunderbolt™ 3 (2) | USB-C | UFS/MicroSD Combo | HP/MicThunderbolt™ 3 (2) | USB-C | UFS/MicroSD Combo | HP/Mic

 

 Galaxy Book Ion 13Galaxy Book Ion 15
Rozmery305,7 x 199,8 x 12,9 mm356,1 x 228,0 x 14,9 mm
Hmotnosť0,97 kg1,19kg / 1,26kg (model so samostatnou grafickou kartou)
Displej13,3″ QLED FHD displej (1920 x 1080)15,6″ QLED FHD displej (1920 x 1080)
CPU*Procesor Intel® Core™ 10. generácie (Comet Lake)Procesor Intel® Core™ 10. generácie (Comet Lake)
Grafická kartaIntel® UHD GraphicsNVIDIA® GeForce® MX250 Graphics s 2 GB grafickej pamäti GDDR5 / Intel® UHD Graphics
PamäťAž 16 GB (DDR4)Až 16 GB (DDR4) + 1 Sodimm
Pamäťové médiáAž 1TB SSD (NVMe)Až 1TB SSD (NVMe)

+ 1 rozšíriteľný slot SSD

WLANWi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2×2Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2×2
Fotoaparát / mikrofón720p HD / duálny mikrofón720p HD / duálny mikrofón
AudioStereofónne reproduktory AKG s inteligentným zosilňovačomStereofónne reproduktory AKG s inteligentným zosilňovačom
ZabezpečenieČítačka odtlačkov prstovČítačka odtlačkov prstov
KlávesnicaPodsvietenáPodsvietená
Batéria69,7 Wh (typická)69,7 Wh (typická)
PortyThunderbolt™ 3 | USB 3.0 (2) | HDMI | UFS/MicroSD Combo | HP/MicThunderbolt™ 3 | USB 3.0 (2) | HDMI | UFS/MicroSD Combo | HP/Mic

1 K dispozícii len pri Galaxy Book Ion 13