Xiaomi nás pripravuje na predstavenie série Redmi Note 13.

O blížiacom sa predstavení modelového radu Xiaomi 13T už veľmi dobre vieme. Čínsky gigant len nedávno informoval o oficiálnom dátume a mieste predstavenia novej série high-endových smartfónov, ktoré vo výbave budú obsahovať aj fotoaparáty, na ktorých sa podieľala aj spoločnosť Leica. Okrem série drahších smartfónov si pre nás spoločnosť prichystala aj lacnejšie novinky, ktoré budú spadať do série Redmi Note 13.

Aj táto séria sa rok od roku predstavuje skôr. Čínske predstavenie smartfónov zo série Redmi Note zvyčajne prebieha koncom roka, no tento rok sa zrejme poponáhľali. Aj preto sa môžeme teraz pozrieť na špecifikácie modelu označeného ako Redmi Note 13 Pro+, ktorý príde na trh už tento mesiac, informuje portál gsmarena.com. Informácie zdieľala značka Redmi na sociálnej sieti Weibo.

Modely zo série Redmi Note 13 už čoskoro

Lacnejšie modely zo série Redmi Note zvyčajne zaujmú používateľov, ktorí radi využijú nové technológie, no nechcú za ne minúť veľa peňazí. V tomto duchu sa bude pravdepodobne prezentovať aj séria Redmi Note 13, o ktorej už teraz máme prvé oficiálne informácie potvrdené výrobcom. Redmi na sociálnej sieti Weibo uvádza popis „see you this month“. Z tohto popisu vyplýva, že modely z tejto série uvidíme už počas septembra.

Smartfóny Redmi Note 12Zdroj: TOUCHIT
Smartfóny Redmi Note 12

Konkrétny dátum zatiaľ nemáme, no aj táto informácia o septembrovom predstavení nám dáva dostatočný obraz o tom, že sériu Redmi Note 13 uvidíme už čoskoro. Okrem oznámenia o blížiacom sa predstavení však Redmi uvádza aj základné špecifikácie. Tie sa týkajú najlepšie vybaveného modelu série, teda Redmi Note 13 Pro+.

V smartfóne zahviezdi aj MediaTek

Čipsety od spoločnosti MediaTek sa v smartfónoch od spoločnosti Redmi objavujú čoraz častejšie. Aj tohtoročná séria Redmi Note 12 vsadila v prípade Pro modelov na MediaTek Dimensity 1080, séria Redmi Note 13 to má však posunúť na ďalšiu úroveň. Redmi totiž potvrdilo, že v smartfóne s označením Redmi Note 13 Pro+ nájdeme MediaTek Dimensity 7200-Ultra.

Rovnako sa vo výbave môžeme tešiť na 200 Mpx snímač Samsung ISOCELL, ktorý sa postará o lepšie fotografie. V sérii by sa okrem tohto smartfónu mali objaviť aj ďalšie modely, minimálne teda základný Redmi Note 13 a jeho Pro verzia. Ďalšie informácie o telefónoch pravdepodobne získame už čoskoro.

Zdroj: gsmarena.com, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.