Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ekosystém produktov inteligentnej domácnosti od spoločnosti TP-Link, svetoznámeho dodávateľa sieťových produktov a riešení pre inteligentnú domácnosť, rozširuje nová bezpečnostná bezdrôtová Wi-Fi kamera Tapo C425. Medzi jej najväčšie prednosti patrí predovšetkým plnofarebné nočné videnie so Starlight snímačom, dlhá výdrž batérie, použitie bez potreby hubu a veľmi jednoduchá inštalácia vďaka magnetickej základni.

Kamera sleduje dianie cez deň v noci v zornom uhle 150°

Wi-Fi kamera Tapo C425 je navrhnutá na vonkajšiu aj vnútornú bezdrôtovú inštaláciu bez nutnosti hubu, pretože sa pripája priamo na Wi-Fi. Integrovaná batéria s kapacitou 10 000 mAh dokáže na jedno nabitie napájať kameru až 300 dní, pričom nepretržitú prevádzku je možné zaistiť dokúpením solárneho panelu Tapo A200. S magnetickou základňou je možné kameru jednoducho pripevniť k akémukoľvek kovovému povrchu alebo na stenu bez nutnosti použitia prekážajúcich káblov alebo aretačných mechanizmov, a to v ľubovoľnom uhle snímania. Konštrukcia spĺňa parametre štandardu IP66, a tak odolá prachu, dažďu a ďalším nepríjemným poveternostným podmienkam.

Tapo C425 poskytuje krištáľovo čistý obraz 2K QHD s rozlíšením 2 688 × 1 520 pixelov, čo je 1,7 × viac pixelov ako klasické Full HD rozlíšenie. Výsledkom sú detailné snímky a ostré realistické videá. Kamera vďaka vstavaným bodovým svetlám a senzoru nočného svetla Starlight umožňuje jasnejší plnofarebný obraz so živými detailmi aj za veľmi zlých svetelných podmienok so zachovaním viditeľnosti až na vzdialenosť 15 metrov.

Kamera poskytuje dokonalý prehľad o monitorovanom priestore vo veľkorysom zornom uhle 150 °. Užívatelia si môžu prispôsobiť vlastné zóny aktivity, z ktorých im budú zasielané upozornenia. Navyše pomocou umelej inteligencie (AI) dokáže rozpoznávať osoby, domácich miláčikov alebo automobily a v prípade potreby upozorniť používateľa pomocou notifikácií. Nehrozia ani falošné poplachy vyvolané padajúcim lístím alebo lietajúcim hmyzom.

Prípadných nepozvaných hostí spoľahlivo odradí integrovaná siréna s mikrofónom v kombinácii so svetelnými alarmami. Mikrofón je ale možné využiť pre obojstrannú komunikáciu s objektom v zábere, napríklad pri odovzdávaní inštrukcií kuriérovi.

Veľkorysé úložisko a jednoduchá správa

Videozáznamy sa ukladajú na microSD kartu s maximálnou veľkosťou 512 GB. Náročnejší používatelia môžu využiť služby Tapo Care, ktorá na vzdialenom úložisku bezpečne uchováva všetky dáta a tridsaťdňovú históriu videoklipov. Táto služba je spoplatnená, ale prvých 30 dní je možné si vyskúšať zadarmo.

Nastavenie kamery, ale aj jej správa a ovládanie, prebieha prostredníctvom voľne dostupnej aplikácie Tapo. Tú je možné v češtine aj slovenčine stiahnuť pre zariadenia s Androidom a iOS. V aplikácii je možné sledovať živé dianie, prehrávať záznamy a vykonávať ďalšie operácie aj napríklad pomocou hlasových asistentov Amazon Alexa a Asistent Google.

Kľúčové vlastnosti Wi-Fi kamery Tapo C425:

  • Bezdrôtové pripojenie
  • Inštalácia bez nutnosti hubu, pripojenie priamo k Wi-Fi
  • Jednoduchá inštalácia takmer kdekoľvek
  • Jednoduché nastavenie najlepšieho uhla monitoringu vďaka magnetickej základni
  • Batérie s kapacitou 10 000 mAh pre nepretržitú prevádzku až 300 dní
  • Rozlíšenie 2K QHD (2 560 × 1 440 px)
  • Farebné nočné videnie
  • Stupeň krytia IP66
  • Prispôsobiteľné zóny aktivít
  • Detekcia osôb, áut a domácich miláčikov pomocou umelej inteligencie
  • Jednoduchá správa
  • Možnosť napájania solárnym panelom Tapo A200

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.flickr.com/photos/197901606@N03/albums/72177720318587550/

Značky: