Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ŠKODA AUTO DigiLab India je štvrtým inovačným centrom, ktoré sa pripája k tímom so sídlom v Prahe, Tel Avive a Pekingu . Špecializované Centrum vývoja softvéru v Gurugrame a Pune vzniklo, aby globálne podporovalo ŠKODA IT a vyvíjalo digitálne riešenia. Služby, digitálne a mobilné riešenia boli vyvinuté týmito dvoma novými jednotkami pre podporu všetkých značiek koncernu Volkswagen na indickom trhu. Digitálny vývoj je základným kameňom stratégie rastu spoločnosti ŠKODA AUTO v Indii

ŠKODA AUTO DigiLab založil svoju štvrtú pobočku v indickom meste Pune. ŠKODA AUTO DigiLab India (www.skodaautodigilab.co.in) bude podporovať hlavné podnikanie spoločnosti ŠKODA AUTO Volkswagen India Private Limited vývojom digitálnych a mobilných riešení. Okrem toho spoločnosť Volkswagen IT Services India Private Limited zriadila špecializované stredisko vývoja softvéru so sídlami v Gurugame a Pune. Toto stredisko má globálne podporovať IT požiadavky ŠKODA AUTO a vyvíjať digitálne riešenia. Služby, obsah a riešenia mobility vyvinuté týmito dvomi novými organizáciami budú prínosom pre všetky značky koncernu Volkswagen v Indii. Obe aktivity budú podporovať projekt INDIA 2.0, vedený spoločnosťou ŠKODA AUTO, v rámci trhovej stratégie pre celý koncern Volkswagen na indickom trhu.

Predseda predstavenstva ŠKODA AUTO Bernhard Maier vysvetľuje: „Vďaka ŠKODA AUTO DigiLab India ďalej rozširujeme našu globálnu sieť. Pokiaľ ide o digitalizáciu, India patrí k priekopníkom v inováciách. Priemerný vek populácie bude v roku 2025 iba 29 rokov. Väčšina našich zákazníkov v Indii vyrástla so smartfónmi a očakáva mobilné služby prispôsobené na mieru a bezproblémové pripojenie vo vozidle. To je presne to, čím sa zaoberáme v našej novej pobočke ŠKODA AUTO DigiLab v spolupráci s miestnymi high-tech spoločnosťami.“

Gurpratap Boparai, managing director spoločnosti ŠKODA AUTO Volkswagen India Private Limited, dodal: „S novými riešeniami digitálnych služieb a mobility poskytovanými ŠKODA AUTO DigiLab India a našim špecializovaným vývojovým strediskom softvéru v Gurugrame a Pune chceme vytvoriť rozmanitý digitálny ekosystém pre našich zákazníkov. Rovnako ako ostatní členovia rastúcej celosvetovej inovačnej siete spoločnosti ŠKODA AUTO bude i ŠKODA AUTO DigiLab India vyvíjať riešenia a služby v oblasti mobility – vždy sa bude snažiť ponúkať zákazníkovi skutočnú pridanú hodnotu. ŠKODA AUTO DigiLab India tiež bude celosvetovo podporovať kľúčové podnikanie spoločnosti ŠKODA AUTO pomocou nových technológií a digitálnych riešení.“

Nové centrá využívajú popredné digitálne kompetencie subkontinentu

Tím ŠKODA AUTO DigiLab India spojí sily s technologickými spoločnosťami a sľubnými start-upmi v krajine a zároveň podporí intelektuálny kapitál krajiny, posilní lokálny fond talentov a prepojí priemysel s miestnymi start-upmi s cieľom rozšíriť pozíciu Indie v rámci globálneho IT priemyslu.

ŠKODA AUTO DigiLab India si kladie za cieľ využiť obrovský potenciál, ktorý subkontinent ponúka ako svetový líder v oblasti softvéru a technológií. Tým, že pracuje na projektoch digitálneho rozvoja a dodáva riešenia šité na mieru indickému trhu, podporuje ŠKODA AUTO DigiLab India hlavné obchodné aktivity koncernu v Indii. Z tohto vývoja budú mať prospech aj ďalšie značky ŠKODA, kdekoľvek to bude možné. S týmto cieľom bude ŠKODA AUTO DigiLab India úzko spolupracovať s inovačnými centrami automobilky v Českej republike, Izraeli a Číne.

Špecializované Vývojové centrum softvéru so sídlami v Gurugrame a Pune bolo zriadené ako súčasť Volkswagen IT Services India Private Limited, využíva aj obrovský potenciál krajiny v oblasti IT a podporuje oddelenie IT spoločnosti ŠKODA AUTO a koncernu Volkswagen. Centrum vyvíja programové aplikácie a digitálne riešenia, ktoré kupujúcim v Indii poskytujú ešte rozmanitejšie zákaznícke skúsenosti a podporuje všetky značky koncernu Volkswagen na indickom trhu.

Digitalizácia je neoddeliteľnou súčasťou projektu INDIA 2.0 vedeného spoločnosťou ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTO DigiLab v Pune je neoddeliteľnou súčasťou projektu INDIA 2.0 vedeného spoločnosťou ŠKODA AUTO, kde koncern Volkswagen potvrdil investície vo výške približne jednej miliardy eur. Spoločnosť ŠKODA AUTO stále buduje svoje inovačné centrá v rámci dôležitých trhov a v high-tech regiónoch.

ŠKODA AUTO DigiLab bol otvorený v Prahe v roku 2017 a stal sa tak prvým zo štyroch fungujúcich centier. Prvý spin-off vznikol v januári 2018, zahájením prevádzky v izraelskom IT hotspote v Tel Avive ako spoločný projekt pražského ŠKODA AUTO DigiLab a miestneho importéra vozidiel ŠKODA, Champion Motors. Tretí hub v Číne sa pripojil k tímu v apríli 2019 a od tohto času testuje digitálne prototypy a služby mobility pre čínsky trh. Tieto agilné obchodné organizácie, ktoré fungujú ako začínajúce podniky v oblasti IT, umožňujú spoločnosti ŠKODA AUTO neustále posilňovať svoje odborné znalosti v oblasti inovácií a digitálneho rozvoja.

Značky: