Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ŠKODA Slovakia Motorsport v sezóne 2019 s aktuálnym slovenským šampiónom v rely Martinom Kočim.

  • Posádka bude opäť jazdiť na pretekárskom špeciále ŠKODA FABIA R5
  • Modernejšia a ešte lepšia FABIA R5 na autosalóne v Ženeve
  • Nové tréningové vozidlo ŠKODA Slovakia Motorsport je ŠKODA OCTAVIA RS
  • Prvá zo siedmych rely seriálu MSR štartuje už v marci vo Valašskom Meziříč

ŠKODA AUTO Slovensko aj v tomto roku pokračuje v podpore motoristického športu na Slovensku. Pretekársky tím ŠKODA Slovakia Motorsport vstupuje do svojej druhej sezóny s jasnou ambíciou: obhájiť titul absolútneho Majstra Slovenskej republiky. Plynový pedál pretekárskeho špeciálu ŠKODA FABIA R5 bude mať aj v tejto sezóne pod kontrolou posádka slovenských šampiónov Martin Koči / Radovan Mozner ml. Tohtoročný seriál majstrovstiev Slovenska v rely už koncom marca odštartuje KOWAX Valašská rally ValMez 2019 vo Valašskom Meziříčí.

Nová sezóna s najvyššími ambíciami

Premiérová sezóna sa tak pre tím ŠKODA Slovakia Motorsport skončila fantasticky – ziskom majstrovského titulu. V rovnakej zostave tím vstupuje aj do tohtoročnej série pretekov. „V tejto sezóne sme odhodlaní obhájiť titul z minulého roka. Podmienky na to máme. FABIA R5 spĺňa tie najvyššie požiadavky na pretekárske auto a s posádkou Koči/Mozner máme opäť reálnu šancu získať titul majstra,“ hovorí Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. Na posádku ŠKODA Slovakia Motorsport tak čaká až sedem náročných preketov, ktoré odštartujú už o pár týždňov na KOWAX Valašská rally ValMez 2019 vo Valašskom Meziříčí. Tohtoročná séria majstrovstiev Slovenska v rely sa už tradične uzavrie na Rally Košice, koncom októbra.

Posádka dostane nové tréningové vozidla, bude to ŠKODA OCTAVIA RS

Posádka ŠKODA Slovakia Motorsport bude mať od marca k dispozícii aj nové tréningové vozidlo značky ŠKODA, model OCTAVIA RS. Aj to prispeje k ešte efektívnejšiemu tréningu a kvalitnej príprave na tohtoročnú sériu. „Sme radi, že naša spolupráca s tímom ŠKODA Slovakia Motorsport pokračuje aj v tejto sezóne. Urobíme všetko preto, aby bola rovnako úspešná ako vlani,“ hovorí Martin Koči. Zároveň dodáva: „Tohtoročná sezóna bude ešte náročnejšia, pretože obhájiť titul je ťažšie, než ho získať. Ale na nič iné, ako na celkové víťazstvo nemyslíme.“ Potvrdzuje to aj fakt, že fyzickú aj psychickú prípravu začali obaja jazdci už začiatkom roka.

Modernejšia a ešte lepšia FABIA R5 na autosalóne v Ženeve

Aktuálni majstri Slovenska v rely Martin Koči a Radovan Mozner ml. z tímu ŠKODA Slovakia Motorsport budú aj tento rok jazdiť na automobile ŠKODA FABIA R5. Mimochodom, všetky posádky, ktoré vlani v konečnom poradí skončili na medailových pozíciách, jazdili práve na tomto pretekárskom špeciále. A len pred niekoľkými dňami ŠKODA Motorsport ohlásila, že na medzinárodnom autosalóne v Ženeve (5. – 17. marca 2019) predstaví aktualizovanú verziu toho najúspešnejšieho pretekárskeho automobilu v histórii českej automobilky. Zmeny sa dotkli nielen vzhľadu, keď automobil prebral hlavné dizajnové prvky z modernizovaného sériového vozidla ŠKODA FABIA, ale získal aj množstvo významných technických inovácií, napríklad preplňovaný motor s objemom 1,6 litra, ktorý má väčší výkon a lepší priebeh točivého momentu. Nová ŠKODA FABIA R5 bude Medzinárodnou automobilovou federáciou FIA homologovaná v druhom štvrťroku 2019.

Prehľad pretekov Majstrovstiev Slovenskej republiky v relly 2019

V tohtoročnej sezóne budú jazdci o majstrovské body súťažiť na siedmych podujatiach. A sa priaznivcom motoristického športu predstavia už na  KOWAX Valašskej rally ValMez 2019 vo Valašskom Meziříčí (29. – 31. marca 2019), ktorá seriál MSR v rely odštartuje.

Aj v tejto sezóne bude Martin Koči jazdiť

Harmonogram pretekov Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely 2019:
29. – 31. marcaKOWAX Valašská rally ValMez
3. – 5. májaRallye Tatry
14. – 15. júnaAgrotec Rally Hustopeče
5. – 6. júlaRally Prešov
30. – 31. augustaDeutschMann Rally Trebišov
27. – 28. septembraRally Veľký Krtíš
18. – 20. októbraRally Košice

Značky: