Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenskí sokoli Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Adam Nemec a Juraj Kucka z Nadácie Stars&Friends si pre svojich fanúšikov pripravili fantastické prekvapenie na úvod prázdnin.

Aby motivovali mladé talenty zo sociálne slabších pomerov nevzdávať sa svojich snov ani vtedy, ak k nim život nebol najštedrejší, postarali sa o nich vo veľkom štýle. Osobne si po nich prišli až domov a na spoločný tréning si ich odviezli v luxusných a športových automobiloch BMW.

Nadácia Stars & Friends sa dlhodobo venuje podpore športových talentov a nápad pripraviť toto špeciálne podujatie sa zrodil spontánne ako reakcia na úspech našich futbalistov na európskom šampionáte. „Často sa stretávame s mladými fanúšikmi našich hráčov, ktorí si nemôžu dovoliť ísť na zápas reprezentácie ani tu na Slovensku, nieto ešte v zahraničí, preto sme si povedali, že im pripravíme takéto prekvapenie na začiatok leta, aby sme ich trochu naštartovali a motivovali v ďalšom rozvíjaní ich talentu,“ povedala Martina Nehézová z Nadácie Stars&Friends.

„Šport spája a prekonáva bariéry. Na podobnom princípe pracuje aj BMW Group. Spoločnosť patrí k celosvetovo najvyhľadávanejším zamestnávateľom. Dáva šancu rôznym skupinám zamestnancov. BMW Group nie je len nadnárodná, ale aj multikultúrna spoločnosť. Rozmanitosť osobností a talentov je najdôležitejšie aktívum, ktoré spoločnosť má. Atmosféra rovnakých príležitostí a vzájomného rešpektu a tolerancie vytvárajú tie najlepšie podmienky pre rozvoj. Z rôznych príležitostí a našej spoločnej vášni vytvárame veľký rezervoár tvorivých nápadov a inovačnú silu. Pre mužov a ženy všetkých vekových kategórií a všetkých národností a kultúr, “ povedal Milan Stupka z BMW Group Slovakia.

Hviezdy futbalovej reprezentácie Škrtel, Hubočan, Nemec a Kucka sa preto na pol dňa zmenili na tútorov svojich fanúšikov a venovali sa im naozaj intenzívne. Okrem toho, že si pre nich prišli až ku nim domov, aby si ich odviezli na vozidlách BMW na tréning, si s nimi zahrali aj krátky zápas. Pre futbalistov, ktorí sa už o pár dní opäť rozídu do svojich klubov, to bola jedna z posledných možností na stretnutie so svojimi obdivovateľmi. „Chceli sme vrátiť fanúšikom aspoň kúsok z tej pozitívnej energie, ktorú nám posielajú. Dúfam, že to týchto chalanov povzbudí a o pár rokov budeme stáť v rade na ich podpis my,“ povedal Juraj Kucka. „Takéto akcie ma vždy vrátia do detstva, keď som rovnako obdivne hľadel na svojich futbalových hrdinov a ani sa mi nesnívalo, že sa s nimi niekedy budem môcť stretnúť,“ priznal náš kapitán Martin Škrtel.

Značky: