Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Projekt Návrh a realizácia riešení pre e-shop Babymarkt.de, ktorý pripravilo a realizovalo projektové oddelenie kontraktnej logistiky skupiny Geis, získal Ocenenie LOG-IN 2019 v kategórii projektová inovácia roka. Cenu prevzali zástupcovia skupiny na Fóre LOG-IN, ktoré prebehlo 21. 11. v kongresovom centre O2 Universum v Prahe.

Projekt zahŕňa kompletný návrh layoutu nového skladu, vybavenia, toku tovaru a IT riešení. Zaujímavou časťou projektu je napríklad skladovanie rozmerovo menšieho tovaru. Trojposchodový policový systém s pôdorysom 3 000 m² je osadený automatickou triedičkou. Chaotické uloženie typovo odlišného tovaru na jednej pozícii (napr. tričko-kniha) veľmi urýchľuje proces odbavenia. Objednávky sa začínajú vychystávať na najvyššom poschodí systému. Zamestnanci sú vybavení mobilnými terminálmi s prstovými skenermi, ktoré im okrem inštrukcií k vychystávaniu objednávky ukážu presný obrázok práve pridávaného kusu, čo znižuje chybovosť celého procesu. Skener triedičky „posiela“ rozpracovanú objednávku ďalej k najbližšej pozícii pre doplnenie ďalšieho ešte chýbajúceho tovaru alebo konsolidáciu s veľkými kusmi v inej časti skladu. Hotové kompletné objednávky smerujú automaticky podľa typu dopravcu a smeru výdaja ku konkrétnym baliacim stolom. Skontrolované a zabalené objednávky posiela triedička k príslušným rampám.

Projektové oddelenie kontraktnej logistiky pripravuje v spolupráci so zákazníkmi skupiny Geis ďalšie zaujímavé riešenia, pri realizácii ktorých využíva dlhoročné odborné skúsenosti a prehľad o najnovších technologických a technických možnostiach, ktoré ponúka súčasná logistika. Je teda predpoklad, že aj v ďalších ročníkoch Ocenenie LOG-IN bude mať skupina Geis zastúpenie.

Značky: