Spoločnosť Microsoft vydala aktualizovanú aplikáciu Skype s množstvom nových funkcií, vylepšení a opráv.

Nová verzia bude čoskoro k dispozícii na všetkých platformách, na ktorých je Skype prítomný. Portál GizChina uvádza, že jedinou výnimkou, ktorá sa nedostane všade je nový režim pre videohovory, ktorý umožňuje usporiadať deviatich účastníkov chatu v schéme 3 × 3. Spoločnosť Microsoft prvýkrát spustila túto funkciu v Microsoft Teams a teraz je k dispozícii pre stolové verzie Skype pre operačné systémy Windows, MacOS a Linux.

Skype

Skype v8.6, Zdroj: GizChina

Ďalšou inováciou je podpora moderovaných skupín. Teraz je tak možné vytvoriť skupinu, v ktorej sa z viacerých používateľov môžu stať správcovia, čo pomôže sledovať priebeh komunikácie. V takýchto skupinách môžu hovory iniciovať iba správcovia.

Aj v Skype bolo možné prispôsobiť zoznam reakcií – emodži, ktoré môžu byť rýchlo zaslané ako reakcia na správu. Okrem toho sú v Skype k dispozícii nové klávesové skratky pre rýchle akcie, ktorými je možné napríklad minimalizovať okno programu.

Microsoft Teams

Microsoft Teams, Zdroj: Microsoft

Minulý mesiac bola oficiálne spustená funkcia Skype Meet Now. Bola predstavená na pokrytie potrieb väčšiny ľudí v karanténnom období. Videokonferenčná služba spoločnosti Microsoft získala nové funkcie na ďalšie zlepšenie ich situácie v porovnaní s konkurenčnými platformami. 

V dôsledku pandémie zažívajú videokonferenčné služby historický rozmach.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Ako na prácu z domu s použitím Microsoft Teams? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.