Ľudia sú doma a komunikujú cez videohovory.

Microsoft zverejnil aktuálne štatistiky používania programu Skype. Ten sa momentálne teší zvýšenej popularite, pretože ľudia sú doma a nemôžu cestovať za svojimi blízkymi. Komunikujú s nimi pomocou komunikačných aplikácií, okrem iného aj cez Skype.

Skype dosiahol podľa Microsoftu až 70% nárast používania za posledný mesiac, pričom počet denných používateľov narástol na 40 miliónov. Rovnako sa zvýšil aj počet minút, ktoré používatelia Skypu medzi sebou prevolali a to až o 220%. Informáciu zverejnil portál Windows Central.

Pod zvýšenú popularitu Skypu sa podpísalo aj využívanie tohto programu pre účely pracovných konferencií na diaľku. Microsoft v tejto súvislosti oznámil aj nárast používateľov v službe Teams, ktorá je zameraná na spoluprácu tímov a to na 44 miliónov denných používateľov. V novembri minulého roka službu každý deň používalo 20 miliónov používateľov.

Zdroj: Microsoft, Windows Central

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/videohovory-messenger-whatsapp-skype/281443

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit