S týmito slúchadlami môžete pokojne zaspávať.

Chcete večer zaspávať pri hudbe, no bežné slúchadlá sú nepraktické? Vieme, aj my to poznáme a ani malé slúchadlá nie sú to pravé. Tlačia v ušiach a s takmer žiadnymi sa nedá spať na uchu.

SleepPhones Wireless sú odpoveďou pre všetkých, čo chcú napríklad počúvať audio knihy v posteli. Existuje aj klasická drôtová verzia. Tento model nám ale prišiel praktickejší. Nebudú vás limitovať ani žiadne káble.

Slúchadlá sú vlastne čelenka, ktorú si nasadíte na hlavu. Pokojne ju môžete nosiť aj po byte alebo po vonku. Najväčšie využitie sme ale našli doma. Slúchadlá sa prepájajú cez Bluetooth a nedá sa z nich volať. Čiže slúžia viac na oddych, ako na nejaké aktívne nosenie.

Celkovo sme ocenili to ako vyzerajú a ako sa používajú. Čelenka je pohodlná a netlačí na hlavu. My sme mali verziu L/XL, existuje aj verzia M. Odporúčame radšej voľnejšiu čelenku, hoci nikdy nie je tak voľná a padať z uší vám nebude.

Vo vnútri sú dva takmer úplne ploché reproduktory a samotný modul, ktorý má v sebe batériu a ovládacie tlačidlá. Dajú sa nahmatať ale je to to najmenej.

Všetko totiž po spárovaní dokážete ovládať priamo zo smartfónu. Batéria v slúchadlách vydrží približne 10 hodín prehrávania, nabíjanie zaberie do troch hodín. Treba odpojiť slúchadlá, ktoré sa napájajú cez microUSB konektor a zobrať z čelenky modul a batériu v jednom. Na nabíjanie môžete použiť USB port počítača alebo nabíjačku pre váš smartfón.

Technológia Bluetooth nie je škodlivá vzhľadom na frekvenčné pásmo, v ktorom funguje. Netreba sa obávať nežiaducich účinkov.

Kvalita zvuku nás definitívne prekvapila. Čakali sme niečo s extra chybným prednesom. Opak bol pravdou. Slúchadlá sú naozaj vhodné aj na hudbu, na filmy alebo hovorené slovo ako podcasty či audio knihy.

Nebudeme vám tvrdiť, že sú to slúchadlá, ktoré by porazili referenčné modely za 500 EUR. Avšak na dobré počúvanie ich môžeme odporúčať.

Kedy sa hodia slúchadlá na spanie:

  • Na počúvanie hudby, videa, pozeranie filmov v posteli atď.
  • Pri audio knihách
  • Púšťanie si relaxačnej hudby alebo meditácií

Verdikt

SleepPhones Wireless sú slúchadlá, ktoré nás prekvapili. Sú skutočne vhodné na spanie. Môžete s nimi ležať aj na uchu a nič vás nebude tlačiť. Kvalita zvuku je dobrá a nielen vzhľadom na daný produkt. Budete spokojní, ak radi zaspávate pri hudbe.

Cena: 85 EUR

Zapožičal: Cool-Mania

Autor titulnej fotografie: Michal Záthurecký

Prečítajte si aj:

Recenzia JBL TUNE205BT: Výborné slúchadlá s uchytením na krk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.