Do redakcie sme nedávno dostali na test zaujímavé slnečné okuliare s bluetoothovými slúchadlami.

Nejde o obyčajné bluetooth slúchadlá. Tieto sú konštrukčne zhotovené tak, že prostredníctvom vibrácií prenášajú zvuk cez kosti priamo do vnútorného ucha.

Dizajn, ktorý sa hodí každému

Okuliare majú pekný univerzálny dizajn, hodia sa mužom aj ženám. V prednej časti majú osadené polarizované sklá s UV filtrom 400, ktoré oceníte pri šoférovaní či športe. Minimalizujú totiž nepríjemné odlesky a počas nášho testovania si naše oči počas šoférovania s týmito okuliarmi naozaj oddýchli.

Stranice okuliarov sú trošku masívnejšie, no nepôsobia rušivo. V nich je totiž vstavaná kompletná elektronika s bluetoothovými reproduktormi. V pravej stranici je ešte tlačidlo na ovládanie hlasitosti či párovanie, micro-USB port na nabíjanie a mikrofón. V ľavej je zase z vonkajšej strany umiestnený dotykový panel, ktorý slúži na posúvanie sa medzi prehrávanými skladbami či prijatie/odmietnutie hovoru.

Bezpečné počúvanie hudby

Samotnú reprodukciu hudby sme skúšali viacerí, pretože výsledný efekt môže ovplyvniť viacero faktorov a jedným z nich je tvar hlavy, čo sa nám aj počas testovania potvrdilo. Používatelia, ktorí majú hlavu v oblasti uší zúženú, počuli reprodukovanú hudbu tak, ako keby bola prehrávaná z vonkajšieho externého zdroja a naopak, používatelia, ktorým vankúšiky s bluetooth reproduktormi priliehali úplne ku hlave zážitok z počúvania opisovali tak, že hudbu počujú ako keby mali v ušiach slúchadlá a popri tom ešte môžu počúvať aj okolité zvuky.

To je práve výhoda týchto slnečných okuliarov, ktoré sú vďaka tomu vhodné na športovanie. Môžete totiž bezpečne počúvať hudbu a zároveň počujete okolité zvuky, čo je veľmi užitočné napríklad keď bicyklujete po ceste, po ktorej zároveň jazdia autá.

Doplnkové funkcie, ktoré potešia

Okuliare samozrejme plnia aj handsfree funkciu, môžete cez ne prijať prichádzajúce hovory. Jednoduchým potiahnutím hovor buď prijmete alebo odmietnete. Po spárovaní s telefónom môžete rovnako ovládať počúvanie hudby bez toho, aby ste telefón vytiahli z vrecka. Cez dotykovú lištu pozastavíte alebo preskočíte počúvanú skladbu. Podržaním tlačidla zase vyvoláte osobného asistenta – Siri či Google tak máte na dosah. Niektorí používatelia možno ocenia možnosť výmeny skiel, náhradné však nie sú súčasťou dodávky.

Obsah balenia

Okuliare sú dodávané s praktickým puzdrom, ktoré je skladateľné. Ak ho práve nepotrebujete, dokážete ho zložiť tak, že vám nebude zaberať miesto v kabelke či ruksaku. V dodávke je aj micro-USB káblik na nabíjanie, mikrovláknová utierka na čistenie skiel a kartička s ktorou môžete otestovať polarizáciu skiel. Nabíjanie týchto okuliarov nám trvalo dve hodiny a počúvať hudbu alebo telefonovať po úplnom nabití sme mohli celých 8 hodín. Kontinuálne sme to neskúšali, ale na jedno nabitie nám okuliare pri prerušovanom počúvaní hudby na dovolenke vydržali 3 dni.

cof

thumbs-up-icon

Výhody

  • dizajn
  • UV ochrana 400
  • polarizované sklá
  • výdrž na batériu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • na tento typ reprodukcie zvuku si treba zvyknúť
  • trošku silnejší prítlak straníc ku hlave

Cena: 99,99 eur

Zapožičal: www.mp3.sk

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.