Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri príležitosti blížiacich sa voľných dní pripravil dopravca Slovak Lines rozšírenie liniek autobusovej dopravy vhodných na rodinné lyžovačky a výlety. Pre cestujúcich napríklad posilní ponuku spojov na neďalekú Pezinskú Babu na hrebeni Malých Karpát.

Autobusy Slovak Lines budú aj v čase jarných prázdnin – od soboty 18. do nedele 26. februára – voziť každý deň lyžiarov na Pezinskú Babu či do rakúskeho zimného strediska Stuhleck.

Na Pezinskú Babu budú však navyše premávať aj špeciálne spoje prímestskej autobusovej dopravy Slovak Lines v smeroch z Malaciek a Pezinka. Na lyžovačku sa môžete odviezť autobusom so skiboxom určeným špeciálne na prepravu lyží. Posilové spoje sú doplnené do cestovného poriadku. Na zastávkach, z ktorých spoje odchádzajú a takisto na webstránke Slovak Lines sú v špeciálnom cestovnom poriadku tieto spoje vyznačené značkou v tvare snehovej vločky.

Lyžiarske stredisko sa nachádza 12 kilometrov od mesta Pezinok. Vďaka polohe na hrebeni Malých Karpát je popri lyžovačkách obľúbeným miestom aj pre ďalšie zimné športy či výlety a prechádzky v prírode.

„Autobusové spojenia vždy prispôsobujeme dopytu cestujúcich. Naše dlhodobé skúsenosti potvrdzujú, že práve rodiny s deťmi majú silný záujem o lyžovačky či výlety autobusom v priebehu voľných dní. Zároveň sme v čase jarných prázdnin už teraz pripravení posilniť osvedčenú linku do Viedne a na letisko Schwechat, ktorá premáva každý deň, každú hodinu z autobusovej stanice Mlynské nivy,“ dopĺňa generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Do Rakúska so zvýhodneným skipasom

Mnohých obyvateľov Bratislavy a okolia lákajú na východ Rakúska výborné podmienky na lyžovanie, bežkovanie či pestrá ponuka osvedčených služieb. Súčasťou zvýhodnenej zimnej ponuky Slovak Lines je doprava autobusom do strediska Stuhleck spolu s lyžiarskym skipasom za zvýhodnenú cenu.

Cestovné lístky vrátane skipasu sa dajú zakúpiť pohodlne a rýchlo na webe www.slovaklines.sk. Rovnako je pre cestujúcich dostupný nákup v pokladniach na autobusovej stanici Mlynské nivy, odkiaľ z nástupišťa č. 13 premávajú „lyžovačkové“ spoje.

Počas jarných prázdnin Bratislavského kraja v dňoch 20. až 24. februára budú všetky spoje prímestskej autobusovej dopravy jazdiť v prázdninovom režime. Linky Slovak Lines tak budú premávať rovnako ako v pracovné dni, okrem spojov označených v cestovnom poriadku pri „kladivkách“ symbolom „10“.