Keď sme chceli pár rokov dozadu spracovať nejaký dokument, tak sme ho museli pracne oskenovať a v nejakom grafickom editore upraviť. Doba sa mení a tieto činnosti sa dajú veľmi jednoducho vykonať na mobile.

Vymoženosti mobilných telefónov sa neustále rozširujú a taktiež kvalita fotoaparátov, ktorými tieto zariadenia disponujú. Preto nie je žiadnym prekvapením, že sa dnes inteligentné telefóny používajú ako plnohodnotné pracovné zariadenia a to aj na prácu s dokumentami. Dnes ich už vieme editovať, upravovať a dokonca aj skenovať jednoduchým odfotením.

Avšak buď sme potrebovali drahý softvér na úpravu dokumentov, alebo sme ho museli pracne upravovať. Služba Fotky Google prišla s funkciou, ktorá prináša takmer bezbolestný a bezchybný spôsob úpravy dôležitých dokumentov.

Funkcia automatického orezania vie detegovať, či sa jedná o dokument, alebo o blok z pokladne a následne vyhodnotí správny spôsob úpravy a orezania dokumentu. Ak je fotografia tmavá, tak ju táto funkcia automaticky rozjasní. Ak je potrebné dokument sa otočí. Toto všetko prebieha automaticky jediným kliknutím na tlačidlo úprav.

Menší problém môže nastať ak služba Fotografie Google nevyhodnotí dokument ako dokument, vtedy samozrejme funkcia automatického orezania nie je dostupná a musíte si dokument upraviť ručne.

Táto funkcia príde ako súčasť najnovšej aktualizácie, ktorá bude dostupná v najbližších dňoch. Ak Fotky Google ešte nemáte, môžete si aplikáciu stiahnuť tu:

Google Play
App Store

Zdroj:Android Comunnity

Prečítajte si aj:

NexDock 2: Notebook ako dokovacia stanica nielen pre mobilné telefóny