UniCredit Bank pripravila novinky v svojom mobilnom bankovníctve. Klienti sa budú môcť  do mobilných aplikácií Smart Banking a Smart kľúč prihlásiť jednoduchým odtlačkom prsta. Tento spôsob prihlásenia bude dostupný pre telefóny výrobcov Apple a Samsung. Novinka je klientom UniCredit Bank pre vybrané modely týchto značiek už k dispozícii .  

Namiesto zadávania PIN kódu stačí len priložiť prst a jedinečnosť odtlačku klientom umožní rýchly a jednoduchý prístup do mobilného bankovníctva. Prihlásenie pomocou odtlačku prsta je pritom veľmi bezpečné.

Unikredit1_nowat

Unikredit2_nowat

Unikredit3_nowat

Unikredit4_nowat

Okrem tejto novinky pre prihlasovanie je mobilná aplikácia UniCredit Bank klientom k dispozícii v úplne novom trendy kabáte (tzv. plochom dizajne) používanom v najmodernejších mobilných aplikáciách súčasnosti.

„Prichádzame ako prví na slovenskom trhu s inováciou v mobilnom bankovníctve, ktorá klientov rozhodne urobí ešte viac „cool“. Jedinečnosť odtlačku prsta im umožní vstup do aplikácií Smart Banking a Smart kľúč a zároveň im ušetrí čas pri prihlásení,“ vraví Carmelo Minardi, riaditeľ Multi-Channel Banking, UniCredit Bank.

Mobilná aplikácia bude na zabezpečenie ochrany osobných údajov využívať technológie odtlačkov prstov, ktoré sú dostupné v nových mobilných zariadeniach. Tieto technológie využívajú odtlačok, ktorý má používateľ uložený vo svojom inteligentnom telefóne, odtlačky sa neukladajú ani neposielajú na server banky. Tento prístup do mobilného bankovníctva môžu využiť vlastníci telefónov iPhone 5S, 6 a 6 Plus s operačným systémom iOS verzie 8.1.1 a vyšších verzií. V prípade Androidov ide o vybrané modely značky Samsung. Podpora prihlásenia pomocou odtlačku prsta v prípade tabletov a telefónov iných značiek je plánovaná, záleží od technologickej dostupnosti tejto funkcie v jednotlivých modeloch a od dôveryhodnosti ich výrobcov.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.