Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

MSP poskytovatelia registrujú záujem hlavne o služby zálohovania a ochrany e-mailov

 ZEBRA SYSTEMS, distribútor riešení N-able na českom a slovenskom trhu, na základe svojho prieskumu medzi MSP partnermi uviedol, že podniky najviac podceňujú oblasť správy hesiel a školenia užívateľov na kybernetickú bezpečnosť. S ohľadom na zvýšené aktivity hackerov v poslednom čase by ale mali tejto téme venovať špeciálnu pozornosť a preveriť u svojich poskytovateľov MSP služieb možnosti ich zaistenia.

Fakt, že slabé heslá sú jedným z hlavných bezpečnostných problémov SMB firiem, potvrdzuje drvivá väčšina oslovených partnerov. Môže to byť jedným z dôsledkov toho, že firmy sa dnes venujú presunu iných oblastí bezpečnosti do služieb, ako napr. zálohovanie a ochrana e-mailov, a nemajú kapacitu riešiť napr. práve správu hesiel. Pritom na úrovni MSP poskytovateľov existujú silné nástroje, ktoré ponúkajú organizáciám vysokú úroveň bezpečnosti a zároveň komfort v prístupe do podnikových systémov.

Najzaujímavejšie údaje z prieskumu medzi MSP partnermi:

  • V oblasti kybernetickej bezpečnosti podceňujú zákazníci najviac slabé heslá (95 %), školenia užívateľov (73 %), nezabezpečené e-maily (36 %), nechránené siete (32 %) a neaktualizované aplikácie (32 %).
  • Do SaaS služieb presúvajú predovšetkým zálohovanie (65 %), ochranu e-mailov (60 %), s odstupom aj ochranu koncových bodov (15 %).
  • V oblasti riadených služieb poskytujú MSP poskytovatelia predovšetkým služby správy serverov (76 %), kompletnú správu IT (76 %), monitoring a správu sietí (67 %), správu koncových zariadení (62 %) a správu e-mailov (61 %).

Napríklad N-able, dodávateľ nástrojov pre MSP poskytovateľov, ponúka riešenie N-able Passportal zvyšujúce úroveň zabezpečenia hesiel. N-able Passportal ponúka správu hesiel v súlade s odporúčanými postupmi, pričom prístupové oprávnenia a znalosti ukladá do šifrovaného úložiska hesiel, ktoré je riadené prístupovými oprávneniami podľa rolí a používa viacfaktorovú autentizáciu.

„Naši partneri stále častejšie aplikujú model layered security spočívajúci v postupnom pridávaní bezpečnostných vrstiev,“ uviedol Ondřej Šabata, Sales Engineer pre riešenie N-able v spoločnosti ZEBRA SYSTEMS. „Takže hneď, ako vyriešia zálohovacie, e-mailové či ďalšie výzvy u svojich zákazníkov, nie je problém rozšíriť ochranu napríklad aj na správu hesiel. Vďaka MSP platforme N-able je toto rozšírenie rýchle, jednoduché a vzhľadom k aktuálnym hrozbám možných krádeží prístupových údajov aj cenovo veľmi efektívne.“

O N-able

N-able je už viac ako 20 rokov dodávateľom nástrojov pre poskytovateľov riadených služieb (MSP), ktorí ich využívajú na správu, monitoring a zabezpečenie IT infraštruktúr svojich zákazníkov. Riešenie N-able využíva viac než 22 000 MSP poskytovateľov na správu viac ako 500 000 firemných sietí a 7 miliónov koncových bodov. Viac informácií nájdete na http://www.n-able.com.

O ZEBRA SYSTEMS

Spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, s. r. o. je s viac ako 25 rokmi na trhu popredným distribútorom s pridanou hodnotou v segmente IT bezpečnosti a ochrany dát v Českej republike a na Slovensku. Popri predaji produktov poskytuje svojim zákazníkom špičkové služby podpory a školení. Spoločnosť je distribútorom produktov značky Acronis, GFI Software, Kerio, Exinda, Cloudflare a N-able. Viac na www.zebra.cz.

Značky: