Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka SodaStream spojila v novom videu „Shame or Glory“ svoje sily s ikonickými postavami seriálu  „Game of Thrones, aby upozornila na stále rastúce zaťaženie životného prostredia odpadom z plastových fliaš a poukázala na ekologickejšiu alternatívu výroby perlivej vody v domácich podmienkach.

Dej videa sa odohráva počas natáčania seriálu Game of Thrones  a hlavné úlohy si v ňom rozdelili predstaviteľ Gregora Cleganeho, nazývaného aj “The Mountain”, Thor Bjornsson, herečka Hannah Waddingham, ktorá v poslednej sérii stvárňuje Septu Unellu, hlavnú mučiteľku kráľovnej Cersei,  britský komik Ross Hatt a CEO spoločnosti SodaStream Daniel Birnbaum.

Video vtipne zachytáva ikonickú scénu „pochodu hanby“ z piatej série seriálu Game of Thrones a zobrazuje Rossa Hatta ako produkčného asistenta, ktorý má za úlohu  nakúpiť perlivú vodu z miestneho supermarketu. Počas celej doby ho prenasleduje Hannah Waddingham ako Septa Unella, ktorá zvoní na zvon hanby a opakovane zvoláva slovo „hanba“. Keď sa šokovaný Ross Hatt konečne dostane späť na miesto natáčania, Thor Bjornsson alias “The Mountain” ho upozorní na škodlivosť plastových fliaš pre zdravie planéty a vysvetlí mu výhody používania prístroja SodaStream a čerstvej z vodovodu na prípravu perlivých nápojov.

„Na celom svete sa denne spotrebuje viac ako jedna miliarda fliaš z nápojov, drvivá väčšina z nich skončí na skládkach, v parkoch a oceánoch. Toto je zločin, na ktorý chceme naším novým videom poukázať,“ vysvetľuje Daniel Birnbaum, generálny riaditeľ spoločnosti SodaStream, ktorý sám vo videu aj účinkuje. „Verím, že milióny našich zákazníkov, ktorí už používajú systém SodaStream, a tak pomáhajú znížiť množstvo plastového odpadu, inšpirujú aj ďalších ľudí, aby sa vzdali hanebného zvyku, akým je používanie jednorazových  plastových fliaš.“

Samotní herci majú k tejto problematike rovnako osobný vzťah aj v súkromí. „Čerstvá, kvalitná voda z vodovodu je mojim obľúbeným nápojom. SodaStream používam na výrobu perlivej vody už od detstva a povzbudzujem všetkých, aby tak robili tiež,“ povedal Thor Bjornsson. Herečka Hannah Waddingham dodáva:  „Som veľmi hrdá na spoluprácu so spoločnosťou SodaStream, pretože každému poskytuje možnosť správať sa zodpovedne voči našej planéte a presadzuje zdravší a udržateľný štýl života.“

Značky: