Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony oznamuje, že získala ďalšie ocenenie za kvalitu a inovácie pri udeľovaní cien EISA (Expert Imaging and Sound Association) Awards 2023. Spoločnosť Sony získala celkom päť ocenení, vrátane ceny pre fotoaparát ZV-E1 určený tvorcom obsahu, multimediálneho chytrého telefónu Xperia 1 V a pokročilého fullframového fotoaparátu Alpha 7R V.

Celý zoznam ocenení, ktoré spoločnosť Sony získala:

  • EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024: Sony Alpha 7R V
  • EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024: Sony ZV-E1 
  • EISA LENS OF THE YEAR 2023-2024: Sony FE 20-70mm F4 G 
  • EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024: Sony FE 50mm F1.4 GM
  • EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024: Sony Xperia 1 V

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024: Sony Alpha 7R V

V modeli Alpha 7R V spojila spoločnosť Sony fullframový snímač s vysokým rozlíšením 61 miliónov pixelov s prepracovaným systémom ostrenia s rozpoznávaním objektov, ktorý je riadený špeciálnym procesorom využívajúcim umelú inteligenciu. Dokáže rozpoznať a sledovať zaostrenie širokej škály objektov, vrátane ľudí, zvierat, vtákov, hmyzu, áut, vlakov a lietadiel. Fotoaparát Alpha 7R V je schopný nahrávať video v rozlíšení 8K so snímkovou frekvenciou 24 snímok za sekundu alebo 4K pri 60 snímkach za sekundu.  Ďalej je vybavený stabilizáciou obrazu v tele, ktorá ponúka redukciu otrasov až o 8 stupňov. Má veľký elektronický hľadáčik s vysokým rozlíšením a univerzálny výklopný a nastaviteľný dotykový displej. Je to úžasný fotoaparát pre fotografov, ktorí chcú zachytiť tie najjemnejšie detaily.

EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024: Sony ZV-E1

Tento fullframový fotoaparát s výmennými objektívmi je model spoločnosti Sony vyvinutý na tvorbu obsahu. Je určený tvorcom, ktorí chcú nahrávať vlogy, živé prenosy alebo video rozhovory. Vďaka snímaču s 12,1 miliónmi pixelov a rýchlemu procesoru BIONZ XR™ dokáže ZV-E1 nahrávať video v rozlíšení 4K rýchlosťou 60 snímok za sekundu v 10-bitovom farebnom rozlíšení 4:2:2 s plným odpočtom pixelov a s minimálnym rolling shutter efektom. Po bezplatnom upgrade môže nahrávať v rozlíšení 4K/120p. Jeho ostrenie je riadené samostatným čipom, ktorý využíva umelú inteligenciu, podobne ako pri modeli Alpha 7R V. Päťosová stabilizácia obrazu ponúka niekoľko režimov. To všetko v ľahkom a kompaktnom tele s plne výklopným dotykovým displejom, intuitívnym ovládaním a veľkokapacitnou batériou.

EISA LENS OF THE YEAR 2023/2024: Sony FE 20-70mm F4 G

Zoomový objektív Sony je vynikajúcim riešením nových výziev. Nakrúcanie videa vyžaduje širší uhol záberu na pokrytie rovnakej výšky obrazu kvôli pomeru strán 16:9. Objektív FE 20-70 mm F4 G preto poskytuje širšiu ohniskovú vzdialenosť ako väčšina ostatných štandardných zoomových objektívov na trhu. Spoločnosť Sony to dosiahla bez kompromisov v oblasti optického výkonu: FE 20-70 mm F4 G poskytuje vynikajúcu ostrosť po celej ploche záberu. Nízka hmotnosť, utesnenie proti poveternostným vplyvom a pevná veľkosť clony sú ďalšími veľkými praktickými výhodami tohto vynikajúceho objektívu.

EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024: Sony FE 50mm F1.4 GM

Tento objektív radu G Master™ ponúka najvyšší optický výkon a veľkou svetelnosťou F/1,4 v relatívne ľahkom a kompaktnom formáte. Objektív ponúka rýchlejšie ostrenie, vyššiu ostrosť a jemnejšie rozostrenie pozadia (bokeh) vďaka inovatívnej optickej konštrukcii a vysoko presnej výrobe. Systém ostrenia ponúka presné a tiché trackovanie pre fotografie a video. Vďaka konštrukcii utesnenej proti poveternostným vplyvom a ochrannej fluórovej vrstve na prednom člene možno objektív používať v náročných podmienkach.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024: Sony Xperia 1 V

Z mnohých skvelých funkcií telefónu Xperia 1 V vyniká predovšetkým kvalitný systém fotoaparátu. Vylepšenie tejto piatej generácie vlajkového telefónu môžeme nájsť v technológii snímača, ktorá využíva „Exmor T for mobile“, nový skladaný obrazový snímač CMOS so skladaním tranzistorových pixelov s označením. Vďaka 1,7-násobnému zväčšeniu snímača sa výrazne znížila úroveň šumu a rozšíril dynamický rozsah. Tým sa nočné snímky dostávajú na novú úroveň. Hlavný 24 mm fotoaparát Sony dopĺňa ultraširokouhlý fotoaparát s ohniskovou vzdialenosťou 16 mm a fotoaparát s optickým zoomom so širokým rozsahom 85-125 mm. Vynikajúce snímacie schopnosti a flexibilitu modelu Xperia 1 V podporuje širokouhlý pomerom strán 21:9, obrazovka OLED s rozlíšením 4K HDR a výkonná batéria s kapacitou 5000 mAh a najnovší procesor Snapdragon®.

Značky: