Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony predstavila funkciami nabitý smartfón strednej triedy Xperia 10 V. Je kompaktný a ľahký, napriek tomu v sebe ukrýva najlepšiu batériu vo svojej triede s kapacitou 5000 mAh. Po novom je vybavený prednými stereo reproduktormi, jasným OLED displejom a fotoaparátom s trojitým objektívom.

Okrem toho, že je vybavený veľkokapacitnou batériou schopnou nepretržite prehrávať video približne 34 hodín, má najľahšie telo na svete, zasadené do tenkého rámčeka. Vďaka tomu je možné smartfón ľahko ovládať jednou rukou. Navyše má odolný displej Corning Gorilla Glass Victus, ktorý zabezpečuje zvýšenú odolnosť.

Sony Xperia 10 V
Sony Xperia 10 V

Pokiaľ ide o výkon fotoaparátu, je vybavený novým obrazovým snímačom, ktorý je približne 1,6-krát väčší ako pri predchádzajúcom modeli [i]. To umožňuje fotografovanie s nízkou úrovňou šumu aj na tmavých miestach.

Ideálny na zábavu na cestách

Či už sledujete film alebo počúvate hudbu, stereofónne reproduktory v prednej časti telefónu poskytujú výkonný a vyvážený stereofónny zvuk [ii].

Okrem toho je 6,1-palcový displej OLED s rozlíšením Full HD+ približne 1,5-krát jasnejší ako displej predchádzajúceho modelu [iii]. To zlepšuje viditeľnosť vo vonkajšom prostredí. Displej TRILUMINOS pre mobilné zariadenia využíva dlhoročné skúsenosti spoločnosti Sony v oblasti televízorov a optimalizuje displej na sledovanie filmov; reprodukuje vynikajúci živý obraz.

Sony Xperia 10 V
Sony Xperia 10 V

Je vybavený 3,5 mm audio konektorom a podporuje tiež technológiu bezdrôtového prenosu LDAC [iv], takže si môžete vychutnať kvalitný zvuk vo vysokom rozlíšení s káblovými i bezdrôtovými slúchadlami. Okrem toho technológia DSEE Ultimate [v], ktorá využíva vlastnú technológiu umelej inteligencie spoločnosti Sony, reprodukuje zdrojový zvuk streamovacej služby [vi] so špičkovou kvalitou audia zodpovedajúcou vysokému rozlíšeniu.

Jednoduché zhotovovanie krásnych snímok

Zachyťte život naplno – s telefónom Xperia 10 V je to ľahké. Fotoaparát využíva technológiu detekcie scény, podmienok a objektu na automatický výber ideálneho nastavenia pre najlepšiu snímku, takže nemusíte strácať čas voľbou nastavenia.

Vďaka možnosti výberu z troch objektívov hlavného fotoaparátu (ohniskové vzdialenosti [vii] 16 mm (F2,2), 26 mm (F1,8) a 54 mm (F2,2)) je možné urobiť celý rad rôznych snímok. Širokouhlý objektív je navyše vybavený novým obrazovým snímačom [viii], ktorý je približne 1,6-krát väčší ako pri predchádzajúcom modeli, čo umožňuje zachytiť viac svetla a zhotovovať jasnejšie snímky na horšie osvetlených miestach s menším šumom. Optická stabilizácia obrazu umožňuje zhotovovať krásne snímky na tmavých miestach, kde je fotografovanie komplikované, scén s veľkými kontrastmi a nočné scény.

Funkcia uzávierky predného fotoaparátu umožňuje ľahké zhotovenie selfie bez nutnosti použitia rúk, pretože automaticky uvoľní uzávierku, keď na zariadenie namierite dlaňou.

Sony Xperia 10 V
Sony Xperia 10 V

Jedinečná hybridná stabilizácia obrazu Sony (Optical SteadyShot), ktorá kombinuje optickú a elektronickú stabilizáciu obrazu, umožňuje nahrávanie videa s menším rozmazaním obrazu.

Ľahký, odolný a krásny

Oficiálne najľahší 5G smartfón na svete s 5000 mAh batériou, hmotnosťou 159 g a výdržou prehrávania videa až 34 hodín.

Okrem odolnosti proti vlhkosti a prachu so stupňom krytia IP65/68 ponúka aj displej krytý sklom Corning Gorilla Glass Victus, ktoré je vysoko odolné proti pádu aj poškriabaniu.

Xperia 10 V prichádza v rovnakých farbách (levanduľová, šalviovo zelená, biela, čierna) ako najnovšie skutočne bezdrôtové slúchadlá Sony WF-C700N (predávajú sa samostatne). Na svojich cestách si tak môžete užiť farebne zladený smartfón so slúchadlami, a navyše sa ponoriť do hudby vďaka výkonnému potlačeniu okolitého hluku týchto slúchadiel.

Telefón podporuje e-SIM a okrem vstavanej pamäte 6 GB (RAM) / 128 GB (ROM) je kompatibilný s microSDXC[ix] až do veľkosti 1 TB, čo vám umožní ukladať veľké množstvo obsahu bez nutnosti drahých cloudových služieb.

Model Xperia 10 V uľahčuje používanie vďaka funkcii „Side sense“, ktorá ponúka rýchle skratky k aplikáciám a funkcii „21:9 Multi-Window Switch“, ktorá rozdeľuje obrazovku na dve časti, takže môžete jednoducho prechádzať web a súčasne sledovať video na displeji s plným pomerom strán 21:9 [x].

Udržateľnosť

Skupina Sony Group si vytýčila plán ochrany prírody „Road to Zero“, ktorého cieľom je dosiahnuť nulovú záťaž na životné prostredie do roku 2050. Aby sme to docielili, prijímame opatrenia a zároveň postupne stanovujeme strednodobé environmentálne ciele. V rámci týchto strednodobých environmentálnych cieľov chceme do roku 2025 úplne vylúčiť plastové obalové materiály pre novo navrhnuté malé výrobky. Xperia 10 V dosahuje nulové použitie plastov pri jednotlivých obaloch. [xi] Používa aj jedinečný originálny zmesový materiál spoločnosti Sony na škatuľku produktu a hlavnú priehradku, ktorý je vyrobený z bambusu, vlákien cukrovej trstiny a z recyklovaného papiera [xii]. Okrem toho bol použitý ako surovina na niektoré prvky vnútorných i vonkajších častí tela SORPLAS.

Príslušenstvo

Štýlový kryt so stojanom pre Xperia 10 V(XQZ-CBDC

V predaji je aj farebne zladený kryt Xperia 10 V s vstavaným stojanom, ktorý sa hodí pri sledovaní videí s použitím predných stereofónnych reproduktorov. Tento tenký kryt je navrhnutý tak, aby sa prispôsobil tvaru tela telefónu Xperia 10 V a kombinoval jednoduché držanie a funkčnosť. Sčasti bol na jeho výrobu navyše použitý recyklovaný materiál SORPLAS™ od spoločnosti Sony.

Ceny a dostupnosť

Xperia 10 V bude k dispozícii vo farbách levanduľová, šalviovo zelená, biela a čierna od konca júna za cenu 449 EUR. Predobjednávky modelu X 10 V začnú 5. 6. 2023. Zákazníci, ktorí si od 5. 6. 2023 predobjednajú telefón Xperia 10 V, budú mať po obmedzenú dobu nárok na najnovšie bezdrôtové slúchadlá Sony WH-CH520, ktoré dostanú pri nákupe (v hodnote 59 EUR).


[i] V porovnaní s modelom Xperia 10 IV.

[ii] Vyžaduje hudobný obsah so stereofónnym zvukom.

[iii] V porovnaní s Xperia 10 IV. Maximálny jas displeja sa líši podľa nastavenia, spôsobu použitia a obsahu.

[iv] LDAC je technológia kodeku certifikovaná ako „Hi-Res Audio Wireless“ spoločnosťou Japan Audio Society. Pri prenose obsahu vo vysokom rozlíšení maximálnou prenosovou rýchlosťou 990 kb/s s kodekom LDCA.

[v] Platí, ak je DSEE Ultimate nastavené na ON. Ak si chcete vychutnať zdroje zvuku, které sú ekvivalentom vysokého rozlíšenia, potrebujete slúchadlá kompatibilné s vysokým rozlíšením (predávajú se samostatne).

[vi] V závislosti od špecifikácií použitej služby nemusí byť podporovaná.

[vii] Všetko prevedené na 35 mm formát.

[viii] Iba širokouhlý objektív.

[ix] MicroSDXC se predáva samostatne.

[x] Pomer strán zobrazený na displeji se líši v závislosti od formátu obsahu.

[xi] Obaly sa vzťahujú na jednotlivé škatule s výrobkami, ako aj na súčasti ako sú priehradky, rozperky, obaly a puzdrá. Nezahŕňa materiály použité v náteroch a lepidlách.

[xii] Všetky materiály sú ľahko dostupné v lokalitách ázijských výrobných centier.

Značky: