Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najtenší konvertibilný notebook na svete s OLED displejom kombinuje výbornú mobilitu, flexibilitu a výkon s luxusným dizajnom

KĽÚČOVÉ BODY

  • Najtenší konvertibilný notebook na svete s OLED displejom: Ultratenký profil 13,9 mm, hmotnosť iba 1,2 kg, 4K UHD OLED dotykový displej, aktívna podpora pre presnosť stylusu a 360° pánty ErgoLift
  • Umenie dokonalosti: Úplne nový luxusný prémiový dizajn s elegantnou čiernou povrchovou úpravou Jade Black, medenými detailmi Red Copper brúsenými diamantom a dekoračným panelom z kartáčovaného hliníka
  • Neuveriteľný výkon: Vybavený najnovším procesorom Intel® Corei7 11. generácie, grafickou kartou Intel® Iris® Xe, 16 GB RAM pamäti a PCIe SSD diskom o veľkosti 1 TB
  • Praktický i na cestách: Výdrž batérie až 15 hodín, nabíjanie USB-C® Easy Charge, numerická klávesnica ASUS, 4 porty USB-C s technológiou Thunderbolt™, štandardné HDMI a USB port typu A

Spoločnosť ASUS predstavila ZenBook Flip S (UX371), najtenší konvertibilný notebook na svete s OLED displejom.

Tento ultratenký notebook umožňuje pohodlné prenášanie vďaka hrúbke iba 13,9 mm a hmotnosti 1,2 kg.  Unikátny dotykový displej 4K UHD OLED so živými farbami, bezrámikovým NanoEdge dizajnom a certifikáciou PANTONE® Validated disponuje 100 % farebným gamutom DCI-P3 a certifikáciou VESA DisplayHDR 500 True Black pre hlboké zobrazenie čiernej farby. Zároveň ponúka TÜV Rheinland certifikát pre ochranu zraku a stylus ASUS Pen so 4 096 úrovňami tlaku.

ZenBook Flip S ponúka luxusné a prémiové spracovanie s prestížnou povrchovou úpravou Jade Black, detailmi brúsenými diamantom a dekoračným panelom z kartáčovaného hliníka. Odolné a precízne vyrobené 360° pánty ErgoLift umožňujú používať ZenBook Flip S v režime notebooku, tabletu či stojana. Technológia ASUS NumberPad 2.0 zjednodušuje rýchle zadávanie dát a klávesnica, ktorá pokrýva celú šírku notebooku, poskytuje dostatok miesta pre klávesy s užitočnými funkciami.

Neuveriteľný výkon zabezpečuje procesor Intel® Corei7 11. generácie, grafická karta Intel® Iris® Xe, 16 GB RAM a PCIe SSD disk o veľkosti 1 TB.

Najtenší konvertibilný notebook na svete s OLED displejom

ZenBook Flip S umožňuje pohodlné prenášanie vďaka elegantnému a kompaktnému šasi, ktoré má hmotnosť iba 1,2 kg a hrúbku 13,9 mm – ide o najtenší konvertibilný notebook na svete s OLED displejom[i].

Vynikajúci dotykový displej 4K UHD OLED NanoEdge ponúka mimoriadne detailný a realistický obraz s jasom 500 nitov a pomerom kontrastu 1000000:1 pre tú najčiernejšiu čiernu farbu s certifikáciou VESA DisplayHDR 500 True Black, 178° pozorovacie uhly a 100 % farebný gamut DCI-P3. 0,2 ms odozva zabezpečuje akúkoľvek akciu bez rozmazania obrazu a hladké posúvanie textu.

Panely ASUS OLED sú nakalibrované tak, aby presne reprodukovali farby v trojrozmernom objeme, vďaka čomu je možné reprodukovať 100 % farebného gamutu DCI-P3 pri akejkoľvek úrovni jasu. Všetok obsah je tak zobrazený verne a podľa predstáv jeho tvorcov a to nielen pri plnom jase, ale aj pri ľubovoľnom nastavení, čo je obzvlášť dôležité v prípade HDR obsahu.

Vďaka extrémnemu kontrastu a vernej reprodukcii farieb vyzerá všetko ostro a živo, a to aj pri tmavších tónoch. OLED displej s certifikáciou TÜV Rheinland znižuje vyžarovanie modrého svetla až o 70 % a stylus ASUS Pen so 4096 úrovňami tlaku a aplikáciami Windows Ink umožňuje byť plne kreatívny, a to aj na cestách.

Umenie dokonalosti

ZenBook Flip S je elegantný vďaka detailom Red Copper, ktoré sú brúsené diamantom a dokonale dopĺňajú nadčasovú povrchovú úpravu Jade Black. Dekoračný panel z kartáčovaného hliníka, ktorý je nad klávesnicou, doťahuje dizajn k dokonalosti a vytvára luxusný vzhľad.

Precízne nahrnuté pánty ErgoLift využívajú odolný kovový viacprevodový mechanizmus, ktorý nadvihuje klávesnicu pre pohodlnejšie písanie a lepší prieduch vzduchu v prípade, že je notebook otvorený nad 135°. V režime tabletu sa mechanizmus automaticky vytočí, aby sa displej mohol plocho sklopiť k telu.

ZenBook Flip S využíva technológiu ASUS NumberPad 2.0[ii], ktorá kombinuje touchpad so zabudovanou numerickou klávesnicou s LED podsvietením – aj v režime numerickej klávesnice je možné ovládať kurzor myši. ZenBook Flip S ponúka nový dizajn klávesnice, ktorý pokrýva celú šírku tela a poskytuje tak dostatok priestoru pre funkčné klávesy na zvýšenie produktivity. 

Neuveriteľný výkon

ZenBook Flip S je navrhnutý tak, aby poskytoval vynikajúci výkon a to kdekoľvek. Jeho tenké a ľahké telo obsahuje všetko potrebné pre nekompromisnú produktivitu v kancelárii, doma alebo na cestách. Výkon zabezpečuje procesor Intel® Core® i7 11. generácie, grafická karta Intel® Iris® Xe a vysokorýchlostná pamäť RAM o veľkosti 16 GB v kombinácii s bleskovým úložiskom PCIe 3.0 x4 SSD.

ZenBook Flip S ponúka výdrž až 15 hodín[iii] a nová technológia rýchleho nabíjania umožňuje nabiť 60 % kapacity v priebehu 49 minút. Technológia ASUS USB-C Easy Charge[iv] umožňuje nabíjanie pomocou adaptérov USB-C s certifikáciou Power Delivery alebo pomocou štandardnej USB-C nabíjačky, ako sú powerbanky či cestovné adaptéry.

ZenBook Flip S ponúka bohatú výbavu I/O portov, vrátane HDMI portu štandardnej veľkosti, dvoch Thunderbolt™ 4 USB-C portov a tiež USB-A 3.2 portu 1. generácie. K dispozícii je takisto WiFi 6 s prenosovými rýchlosťami až do 2,4 Gbps s podporou technológie ASUS WiFi Master Premium, ktorá filtruje rušenie a automaticky vyberá najlepší hotspot.

DOSTUPNOSŤ A CENA

ASUS ZenBook Flip S (UX371) je dostupný na Slovensku s cenou od 1 469 EUR.

Dostupné modely v SR:

PNFarbaUhlopriečkaProcesorRAMÚložiskoVGACena v EUR s DPH
UX371EA-HL135RJade Black13.3Core™ i7-1165G716GB LPDDR4X1TB SSDIntel® Iris Xe1 799
UX371EA-HL210RJade Black   13.3Core™ i7-1165G716GB LPDDR4X512GB SSDIntel® Iris Xe1 699
UX371EA-HL144RJade Black13.3Core™ i5-1135G78GB LPDDR4X512GB SSDIntel® Iris Xe1 469

[i] Založené na internej analýze trhu ku dňu 16. marca 2020 spoločnosťou ASUS, v rámci ktorej bol ZenBook Flip S porovnaný s konkurenčnými konvertibilnými notebookmi so 4K UHD OLED displejom s veľkosťou 13,3 palca od výrobcov, ako sú Acer, Apple, HP, Huawei, Dell, Lenovo, Microsoft a Samsung.

[ii] Využitie funkcie ASUS NumberPad je voliteľné a funguje iba s operačným systémom Microsoft Windows.

[iii] Testy batérie boli uskutočnené 21. augusta 2020 spoločnosťou ASUS podľa scenára 1080p Video Playback. Nastavenie: Notebook ZenBook Flip S UX371EA, panel 1W FHD LCD, procesor Intel® Core™ i5-1135G7, 512 GB PCIe 3.0 x2 SSD, 8 GB RAM. Skutočná výdrž batérie sa môže odlišovať v závislosti od konfigurácie, využití, prevádzkových podmienkach a nastavení spotreby. Životnosť batérie sa bude postupne znižovať.

[iv] ASUS USB-C Easy Charge zabezpečuje 4,5 W nabíjanie pomocou adaptérov bez certifikácie Power Delivery. Pri použití Power Delivery adaptérov bude rýchlosť nabíjania zodpovedať výkonu adaptéru a to až do 65 W.

Značky: