Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Silné plánovanie a zákaznícka podpora pomohli k 26% podielu na trhu
  • Svoju pozíciu si drží aj v roku 2022

SpoločnosťKingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2021. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť Kingston masívny 26% podiel zo 127 miliónov dodaných jednotiek v roku 2021.

Napriek pokračujúcej pandémii, ktorá narúšala dodávky komponentov súvisiacich s výrobou SSD v roku 2021, bol zaznamenaný ročný nárast dodávok prostredníctvom globálnych distribučných kanálov o 11 %.  Zatiaľ čo dopyt po výrobe rástol, objem dodávok bol ovplyvňovaný obmedzenou ponukou waferov. V reakcii na to spoločnosť Kingston prijala stratégiu obmedzenej ponuky, keďže rástli ceny samotných produktov. Ukazuje sa, že vďaka svojej globálnej stratégii pre zásobovanie komponentmi bola spoločnosť Kingston, pokiaľ ide o globálnu pandémiu a nedostatok čipov, ďaleko pred svojimi konkurentmi. Výsledok posilnil postavenie Kingston ako jasného lídra vo výrobe SSD diskov, pretože dodávateľ na druhom mieste mal len 8% trhový podiel. Z celkových dodávok v roku 2021 získali dodávatelia tretích strán (nepolovodičových) výrobcov SSD ako kategória 58% podiel.

Trhové prostredie naďalej definuje rastúci dopyt po herných SSD s PCIe 4.0 NVMe, čo všetkých tlačí k prechodu od SATA k PCIe. TrendForce predpovedá, že vďaka upgradom sa pravdepodobne ešte viac zvýši povedomie o značke a naďalej bude rásť dopyt. V roku 2021 rozšírila spoločnosť Kingston svoje portfólio uvedením dvoch nových vysoko výkonných PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD diskov KC3000 a Kingston FURY Renegade SSD, ktoré sa pripojili k rodine klientskych SSD Kingston pre všetkých, čo vo svojich stolových a prenosných počítačoch potrebujú rýchlosť a spoľahlivosť pre náročné hry a pracovné aplikácie. Podľa TrendForce bude v budúcnosti cena a schopnosť poskytovať komplexné globálne výrobné a predajné služby dôležitým faktorom pri ďalšom zvyšovaní dodávok PCIe SSD.

Spoločnosť Kingston si udržiava postavenie na trhu vďaka tesnej spolupráci so svojimi dodávateľmi, partnermi a zákazníkmi na celom svete. V čase, keď sa svetom prehnala zdravotná kríza a podniky sa rýchlo prispôsobovali, spoločnosť Kingston naďalej ponúkala špičkovú podporu predaja a prístup k svojim odborníkom na produkty a k inžinierom stelesňujúc známe motto spoločnosti „Kingston Is With You“ (Kingston je s Vami), ktoré viedlo k viac ako trom úspešným desaťročiam spoľahlivosti a zákazníckej podpory. Kingston na prvej pozícii v rebríčku trhu SSD preto nie je žiadnym prekvapením. Rovnaký prístup má aj v divízii DRAM, kde je Kingston už 19. rokov po sebe najväčším dodávateľom pamäťových modulov pre tretiu stranu.

„Je pre nás cťou získať najvyššie hodnotenie v čase, keď Kingston oslavuje svoje 35. výročie,“

povedal Tony Hollingsbee, obchodný manažér pre SSD spoločnosti Kingston v regióne EMEA. „Od začiatku sa spoločnosť Kingston sústredila na svojich zákazníkov a obchodných partnerov na celom svete. Tieto úspešné vzťahy pomohli nášmu podnikaniu v oblasti SSD rýchlo rásť. Najnovšie výsledky TrendForce toto úsilí potvrdzujú, takže s nimi môžeme spoločne zdieľať tento úspech.“

Viac informácií nájdete na kingston.com.

Značky: