Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť LG Electronics si na tohtoročnom odovzdávaní prestížneho ocenenia Red Dot Design Award odniesla úctyhodných 20 cien za vynikajúce výsledky v oblasti dizajnu.

Best of the Best získali SIGNATURE OLED TV W a chytrá chladnička InstaView za inovácie. Porota Red Dot Award je všeobecne považovaná za jednu z troch svetovo najvplyvnejších komisií, spoločne s iF Design Awards a IDEA (International Design Excellence Awards).

„Uznanie od tak rešpektovaných súťaží je pre nás potvrdením pozície lídra v oblasti dizajnu. Budeme aj naďalej ponúkať produkty, ktoré posúvajú hranice, predpovedajú požiadavky spotrebiteľov a zároveň nastavujú najvyššie nároky na estetiku,“ hovorí Andrea De Sousa z pobočky LG.

LG SIGNATURE OLED TV W zabodovala unikátnym systémom Picture-on-Wall, ktorý povznáša jej dizajn na úroveň umeleckého diela. Super tenký profil 65-palcového televízora W7 s menej ako 4 mm vo variante montáže na stenu – vyvára ilúziu vznášajúcej sa obrazovky. LG SIGNATURE OLED TV W tiež nedávno získala ocenenie iF Design Award 2017.

Chladnička InstaView Door-in-Door bola vyznamenaná cenou Red Dot za kombináciu krásneho dizajnu a interaktívnej technológie. Chladnička je totiž vybavená 29-palcovým dotykovým LCD displejom, ktorý sa po poklepaní stane transparentným a umožní tak používateľom nahliadnuť dovnútra, bez toho aby ju museli otvárať. Funkcia Smart Tag ponúka možnosť písania poznámok alebo uloženie zoznamu potravín v chladničke. Možno dokonca zadať dátum odporúčanej spotreby uložených potravín alebo narodenia členov domácnosti. Ak sa niektorý z termínov priblíži, chladnička na to automaticky upozorní.

Okrem dvoch ocenení Best of the Best získali produkty spoločnosti LG od hodnotiacej komisie ďalších 18 ocenení. LG SIGNATURE OLED TV, notebook Gram, smartfón V20, chytré hodinky LG Style a Sports, rad bezdrôtových slúchadiel TONE a Minibeam projektor získali uznanie za vynikajúci dizajn a technologické inovácie.

Spoločnosť LG a jej jednotlivé divízie sú tiež účastníkom konferencie Milano Design Week, kde prezentujú nápady z oblasti dizajnu v každodennom živote spotrebiteľov.

Značky: