Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jean-Pierre Hathout strieda Waltera Vaheyho, ktorý bude v spoločnosti pôsobiť ako poradca pre AMR roboty až do svojho plánovaného odchodu do dôchodku v roku 2024 

Spoločnosť Mobile Industrial Robots (MiR), najväčší dodávateľ autonómnych mobilných robotov (AMR), vymenovala Jean-Pierra Hathouta za prezidenta spoločnosti s účinnosťou od 1. mája 2023. Skúsený obchodný manažér Jean-Pierre Hathout vystrieda Waltera Vaheyho, ktorý zostane v spoločnosti ako poradca až do svojho plánovaného odchodu do dôchodku v roku 2024.

Jean Pierre Hathout
Jean Pierre Hathout

Jean-Pierre Hathout prichádza z pozície prezidenta spoločnosti SIT Controls USA. Predtým budoval 17 rokov svoju kariéru v spoločnosti Bosch, kde zastával niekoľko medzinárodných manažérskych pozícií. J.-P. Hathout má doktorský titul v odbore strojárenstvo z Massachusettského technologického inštitútu MIT a prináša hlboké technologické znalosti a globálne manažérske skúsenosti z riadenia prevádzok v USA, Nemecku, Holandsku, Turecku a Číne. Úspešne riadil integráciu niekoľkých spoločností získaných spoločnosťou Bosch.

„Unikátna rovnováha medzi manažérskymi a technickými schopnosťami umožní Jean-Pierrovi byť skvelým lídrom spoločnosti MiR, ktorá pokračuje v raste a stáva sa najväčším globálnym dodávateľom v oblasti autonómnych mobilných robotov,“ povedal Walter Vahey.

W.  Vahey bude pôsobiť ako poradca J.-P. Hathouta, čo zaistí postupné odovzdanie odborných znalostí, ako aj hladký prechod vo vedení. „Môj odchod bol naplánovaný už dlhší čas a sme radi, že sa Jean-Pierre pripojil k tímu MiR a povedie spoločnosť k ďalšiemu rastu,“ uviedol Walter Vahey.  „A v začiatkoch jeho pôsobenia v spoločnosti MiR mu budem stáť po boku.“

Walter Vahey sa stal prezidentom spoločnosti MiR v októbri 2022 a významne sa podieľal na dohľade nad fúziou MiR s mobilnými robotmi AutoGuide. Predtým pôsobil 37 rokov vo vedúcich pozíciách v Teradyne, materskej spoločnosti MiR.

Pod vedením Jean-Pierra Hathouta bude stratégia spoločnosti MIR pokračovať podľa už existujúceho plánu. „Som vďačný za príležitosť nastúpiť do spoločnosti MiR, inovatívneho lídra v oblasti autonómnych mobilných robotov. Som pripravený pokračovať v strategických cieľoch rastu spoločnosti MiR, pričom sa budem sústreďovať na rozširovanie portfólia spoločnosti MiR a posilňovanie vzťahov s globálnymi zákazníkmi spoločnosti MiR,“ uviedol Jean-Pierre Hathout.

Jean-Pierre Hathout v súčasnosti žije so svojou rodinou v Charlotte v Severnej Karolíne. Presunie sa do dánskeho Odense, kde bude tráviť väčšiu časť svojho pracovného času v sídle spoločnosti MiR a pôsobiť bude tiež v Bostone, kde sídli materská firma Teradyne.

Značky: