Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon dnes predstavila dva ďalekohľady, ktoré rozšíria produktový rad športovej optiky: MONARCH M7 A MONARCH M5.

Obidva modely sú navrhnuté pre ľudí s vášňou pre prírodu a outdoor. Prostredníctvom prepracovaného odolného a štýlového tela prinášajú používateľom jasný a prirodzený obraz okolitého sveta. Ďalekohľady kombinujú špičkovú optiku a výbornú ergonómiu a sú dostupné v rôznych konfiguráciách, vďaka čomu je isté, že nájdete vhodný model MONARCH pre všetky svoje aktivity.

Nikon MONARCH M7Zdroj: Nikon
Nikon MONARCH M7

Či ste nadšeným pozorovateľom vtákov alebo fanúšikom divokej prírody, ďalekohľady MONARCH M7 budú vaším perfektným spoločníkom. Vďaka viac ako 60° zdanlivému zornému poľu – čo je v tejto triede ďalekohľadov nebývalá hodnota – ponúkajú všetky modely MONARCH M7 veľkolepý zážitok z pozorovania. Či chcete rýchlo nájsť vtáka počas letu alebo pozorovať voľne žijúce zvieratá v diaľke, zakaždým vám poskytnú kvalitný obraz, vďaka čomu nikdy nepremeškáte pútavý okamih.

Nikon MONARCH M5Zdroj: Nikon
Nikon MONARCH M5

Pôsobivý model MONARCH M5 je rovnako vhodný na energické aktivity ako horolezectvo či turistika, ako aj na relaxačné koníčky, napríklad kemping. Všetky modely obsahujú optické sklo s extrémne nízkym rozptylom svetla (ED), ktoré koriguje chromatickú aberáciu spôsobujúcu farebné hrany a ponúka vždy jasný obraz.

Či už si vyberiete model MONARCH M7 alebo MONARCH M5, môžete očakávať veľkolepý obraz s vysokým rozlíšením, v ktorom nádherné farby prírody priam ožívajú. Obidva modely majú viacnásobné dielektrické vrstvy s vysokou odrazivosťou na hranoloch, ktoré zaručujú rovnomernú priepustnosť svetla v celom viditeľnom spektre.

Uvedomujeme si, že pri čakaní na voľne žijúce zvieratá je komfort kľúčový. Preto obidva nové prírastky do radu MONARCH ponúkajú výborné držanie vďaka pevnému gripu a pogumovanému telu, ktoré zároveň zabezpečuje ochranu pred nárazmi. Ďalekohľady MONARCH M7 a MONARCH M5 tiež ponúkajú výbornú odolnosť – sú vodotesné do hĺbky 1 metra počas 10 minút a odolné voči zahmlievaniu. Otočné výsuvné gumené očnice s nastavením rôznych polôh s aretáciou umožňujú jednoduché umiestnenie oka do správnej pozorovacej pozície.

Napriek tomu, že sú ďalekohľady MONARCH M7 a MONARCH M5 kompaktné a ľahké, dajú sa tiež upevniť na statív a umožňujú používanie bez rúk. To je obzvlášť užitočné pri dlhodobom pozorovaní z jedného miesta, napríklad keď ste v úkryte dúfajúc, že sa vám podarí zahliadnuť plachý vzácny objekt, na ktorý ste dlho čakali.

Produkty sú dostupné na webovej stránke Nikon za nasledujúce ceny:

  • MONARCH M7 8×42 – 514,99 €
  • MONARCH M7 10×42 – 534,99 €
  • MONARCH M7 8×30 – 414,99 €
  • MONARCH M7 10×30 – 429,99 €
  • MONARCH M5 8×42 – 339,99 €
  • MONARCH M5 10×42 – 359,99 €
  • MONARCH M5 12×42 – 379,99 €

Viac informácií o jednotlivých produktoch nájdete na stránke: https://www.nikon.sk

Značky: