Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon uzavrela partnerstvo so spoločnosťami CIWEM a WaterBear a vyhlasuje súťaž Environmental Photographer of the Year. Táto každoročná súťaž predstavuje to najlepšie z environmentálnej fotografie – od vplyvu ľudstva na planétu až po fotografie, ktoré inšpirujú k trvalo udržateľnému životu.

Súťaž poskytuje medzinárodnú platformu na zvýšenie povedomia o problémoch týkajúcich sa životného prostredia, ktoré ohrozujú našu planétu. Vyzývame profesionálnych aj amatérskych fotografov, aby prihlásili svoje kreatívne, rezonujúce a podnetné snímky a získali šancu vyhrať cenu, peňažnú cenu alebo ohromujúcu výhru vo forme fototechniky Nikon Z*. Prihlásenie je bezplatné a k dispozícii je osem kategórií – vrátane ocenenia Environmental Photographer of the Year 2021.

Credit: Debasish Chakraborty, Go for Green

Credit: Debasish Chakraborty, Go for Green

Víťazné fotografie budú súčasťou exkluzívnej výstavy na konferencii OSN o zmene klímy v novembri 2021 (COP26). Výstava Environmental Photographer of the Year 2021 tiež absolvuje medzinárodné turné so spoločnosťami Nikon Europe, CIWEM a WaterBear.

Julian Harvie, vedúci marketingu spoločnosti Nikon Northern Europe hovorí: „V rukách najlepších svetových fotografov bol Nikon srdcom mnohých najdôležitejších príbehov, ktoré boli počas posledného storočia vypovedané. Povzbudzovanie fotografov v hľadaní týchto momentov, realizovaní ich kreatívnej vízie a objasňovanie nevysloveného bolo vždy stredobodom značky. Klimatická zmena a ochrana životného prostredia sú najdôležitejšie témy dnešnej doby. A preto sme veľmi radi, že sme že spolu s organizáciami CIWEM a WaterBear mohli podporiť  túto súťaž a potvrdiť silu fotografie meniť svet.“

Credit: Farug Hossain, Searching For Living

Credit: Farug Hossain, Searching For Living

Ak sa chcete dozvedieť viac a prihlásiť sa do súťaže Environmental Photographer of the Year, navštívte: https://epoty.org/. Uzávierka prihlášok je 31. júla 2021 a víťazi budú vyhlásení na COP26 v novembri 2021.

* Konkrétne vybavenie vyberie spoločnosť Nikon. 1 balík cien obsahuje: jedno telo fotoaparátu Nikon Z 7II, jeden objektív NIKKOR Z 24 – 70 mm f/2,8 S, jeden objektív NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S a jeden objektív NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S.

 

Značky: