Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon oznamuje, že štyri jej produkty získali ocenenie EISA Award 2020–2021. Fotoaparát Nikon Z 50 získal cenu v kategórii „Best Buy Camera“ („Výhodná kúpa“) a fotoaparát Nikon D780 získal cenu v kategórii „Full Frame Camera“ („Fotoaparát formátu FX“). Ocenené boli aj objektívy NIKKOR. Objektív AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR získal cenu v kategórii „Professional Telephoto Zoom Lens“ („Profesionálny zoom teleobjektív“) a objektív NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S získal cenu v kategórii „Portrait Lens“ („Portrétny objektív“).

Prístroj Nikon Z 50, fotoaparát formátu APS-C/DX, bol ocenený pre svoju ľahkú a kompaktnú konštrukciu, obrazový výkon a tiež priaznivú cenu. Najnovšia aktualizácia firmvéru verzie 2.0 obohacuje fotoaparát o zaostrovanie s detekciou zvierat, populárny spôsob zaostrovania známy z ostatných fotoaparátov Nikon. Nový hybridný systém automatického zaostrovania fotoaparátu Nikon D780 znamená silnú konkurenčnú výhodu v DSLR kategórii fotoaparátov, navyše doplnenú rýchlosťou fotoaparátu a jeho schopnosťami v oblasti videa.

Spoločnosť Nikon je naďalej odhodlaná produkovať inovatívne zariadenia, ktoré umožnia fotografom posúvať hranice ich možností v technickej i tvorivej oblasti.

Komentár EISA k fotoaparátu Nikon Z 50

Víťaz ocenenia „Best Buy Camera“ 2020–2021

Fotoaparát Nikon Z 50 svojou konkurenčnou cenou a excelentnou kvalitou získal ocenenie EISA Best Buy Camera (Výhodná kúpa) 2020-2021. Tento mirrorless fotoaparát kompaktných rozmerov s obrazovým snímačom formátu APS-C (DX) je jednoducho ovládateľným prístrojom, ktorý vďaka odolnej konštrukcii tela odoláva klimatickým vplyvom a je ideálny na cestovanie. Fotoaparát ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu s dobrým dynamickým rozsahom, ktorý umožňuje zachytenie detailov vo svetlách i hlbokých tieňoch. Prístroj Z 50 je vybavený rovnakým systémom spracovania obrazu EXPEED 6 ako fotoaparáty Nikon formátu FX, čo umožňuje záznam videa 4K pri 30 sn./s alebo záznam videa Full HD až pri 120 sn./s. Automatické zaostrovanie je rýchle a presné a ponúka veľmi užitočnú funkciu zaostrovania s detekciou očí a (vďaka aktualizácii firmvéru) aj zaostrovanie s detekciou zvierat.

Komentár združenia EISA k fotoaparátu Nikon D780

Víťaz ocenenia „Full Frame Camera“ 2020–2021

Nikon D780 je digitálna jednooká zrkadlovka formátu FX s obrazovým snímačom CMOS BSI s 24,5 miliónmi pixelov. Toto vybavenie v kombinácii s rýchlym systémom spracovania obrazu EXPEED 6 poskytuje štandardný rozsah citlivostí až do hodnoty ISO 51 200 a otvára tak viac možností v oblasti fotografickej tvorby. Výklopný dotykový LCD monitor  pomáha fotografom a videografom získať požadované uhly pohľadu pri snímaní z nadhľadu alebo z podhľadu. Fotoaparát je nástupcom modelu Nikon D750 a prináša množstvo vylepšení, ako je lepšie spracovanie obrazu, viac možností a funkcií v oblasti videa (až do 4K UHD 30 sn./s vo formáte N-Log), spomalený záznam a časozberné snímanie. Výrazne vylepšený hybridný systém automatického zaostrovania zaručuje rýchle automatické zaostrovanie pri fotografovaní a filmovaní s využitím LCD monitora.

Komentár združenia EISA k objektívu AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR

Víťaz ocenenia „Professional Telephoto Zoom Lens“ 2020–2021

Tento výkonný teleobjektív so zoomom je vhodný pre profesionálne použitie v náročných podmienkach. Jeho konštantná vysoká svetelnosť v celom rozsahu ohniskových vzdialeností ponúka výhodu v mnohých oblastiach vrátane portrétnej fotografie, fotografie športu v interiéri aj exteriéri a fotografie prírody. Aj pri použití plne otvorenej clony F2,8 poskytuje tento NIKKOR objektív vďaka novému optickému členu SR výnimočné rozlíšenie na digitálnych jednookých zrkadlovkách formátu FX s minimálnou farebnou vadou. S objektívom sa perfektne pracuje aj vďaka účinnej redukcii vibrácií a dôkladnému utesneniu proti klimatickým vplyvom. Všestrannosť objektívu ďalej rozširuje jeho kompatibilita s telekonvertormi Nikon 1,4× a 2×.

Komentár združenia EISA k objektívu NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S

Víťaz ocenenia „Portrait Lens“ 2020–2021

Tento vynikajúci portrétny objektív s klasickou ohniskovou vzdialenosťou 85 mm je pôsobivým doplnkom mirrorless systému Nikon Z, kde vyčnieva z radu medzi veľmi silnou konkurenciou. Doposiaľ najlepší objektív Nikon s ohniskovou vzdialenosťou 85 mm je obdivuhodný pri clone f/1,8. Plne odclonený má kvalitnú kresbu s optimálnou mierou neostrosti v okrajoch obrazu a s kontrastom požadovaným portrétnymi fotografmi. Pri zaclonení zas poskytuje excelentný optický výkon. Objektív navyše nemá žiadne skreslenie, ponúka rýchle automatické zaostrovanie a jeho mechanické prevedenie spĺňa vysoké štandardy vrátane odolnosti voči klimatickým vplyvom pre možnosť použitia v ľubovoľných podmienkach.

Každý rok sú udeľované ceny EISA novým výrobkom, ktoré kombinujú najpokročilejšie technológie a žiaduce funkčné vybavenie s prvotriednou výkonnosťou. Ceny EISA zahŕňajú najdostupnejšie výrobky s ideálnym pomerom ceny a výkonu aj najprestížnejšie produkty modernej spotrebnej elektroniky. Kategórie ocenení sa menia každý rok, odrážajú vývoj dizajnu a funkcií výrobkov a označujú najlepšie produkty vo svojej triede.

Ďalšie informácie nájdete na webovej stránke združenia EISA: https://www.eisa.eu/

Značky: