Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Centrála pre strednú a východnú Európu (CEE) so sídlom vo Varšave podporí regionálnu expanziu spoločnosti

Spoločnosť OPPO oznamuje zahájenie svojich aktivít pre strednú a východnú Európu (CEE), ktoré zahŕňajú regionálne centrum v poľskej Varšave, prevádzkovú infraštruktúru v jedenástich krajinách CEE, testovacie centrum v Rumunsku a komplexné výrobné zariadenie v Turecku.

Investície v regióne CEE

Regionálne centrum pre strednú a východnú Európu bude mať sídlo v poľskej Varšave a povedie ho regionálny prezident Johnny Zhang. Spoločnosť OPPO už v rámci regiónu pôsobí v Českej republike, Maďarsku, Kazachstane, Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku, v Turecku, na Ukrajine a v Uzbekistane a obsluhuje tu viac ako 400 miliónov obyvateľov. OPPO taktiež ukazuje svoj záväzok voči regiónu pomocou investície do výrobného závodu v Turecku, čo zamestnáva viac ako 800 miestnych ľudí a ktorý bude vyrábať smartfóny radov Reno a A. Okrem toho vybudovalo OPPO testovacie centrum v Rumunsku.

Zdroj: Oppo

Johnny Zhang, prezident spoločnosti OPPO pre región CEE, k tomu hovorí: „Dneškom sme zavŕšili viac ako dva roky tvrdej práce v rámci budovania našej pozície v regióne. Či už je to spustenie výrobného závodu v Turecku alebo zostavenie lokálnych tímov v celom regióne, OPPO vytvára udržateľné zastúpenie, ktoré nám umožní dlhodobo budovať našu značku. Stredná a východná Európa je pre OPPO nesmierne dôležitá, čo dokazujú významné a pokračujúce investície, ktoré v tomto regióne realizujeme.“

Ben Stanton, manažér výskumu v spoločnosti Canalys, pri príležitosti zahájenia aktivít v regióne CEE uviedol: „Zákazníci chcú smartfóny s prvotriednym fotoaparátom, špičkovým displejom a veľkou batériou, ale taktiež dôveryhodnú značku, ktorá investuje na miestnej úrovni a zamestnáva miestne talenty. OPPO prináša na trh strednej a východnej Európy možnosť voľby vďaka renomovanej a životaschopnej značke, s ktorou sa ľudia v regióne môžu spojiť a ktorej môžu dôverovať.

Vedúca pozícia v 5G

Do konca roku 2022 sa očakáva, že v regióne CEE bude približne 19 miliónov používateľov mobilných služieb 5G a že sa v nasledujúcich piatich rokoch tento počet zvýši skoro desaťnásobne, teda na 196[1] miliónov. Vedúce postavenie spoločnosti OPPO v oblasti globálnych štandardov 5G z nej robí ideálneho partnera pre operátorov a predajcov, ktorí chcú ťažiť z kapacity, rýchlosti a flexibility, ktoré siete 5G ponúkajú.

Spoločnosť OPPO spolupracuje v oblasti 5G s viac ako 80 operátormi na celom svete, vrátane mnohých operátorov v Európe a podala viac ako 3000 patentov súvisiacich so štandardmi 5G,“ pokračuje Zhang. „Úzko spolupracujeme práve s operátormi v celom regióne, aby sme zaistili, že smartfóny OPPO budú plno optimalizované pre poskytovanie výhod 5G všetkým používateľom.

História inovácií

Inovácie spoločnosti OPPO v oblasti 5G sú len najnovším počinom spoločnosti v oblasti inovácií v sektore inteligentných telefónov aj mimo neho. So šiestimi výskumnými ústavmi, piatimi výskumnými a vývojovými (R&D) centrami a viac než 10000 zamestnancami, ktorí sa celosvetovo venujú inováciám, inovuje OPPO v oblasti kriticky dôležitých technológií zameraných na používateľov. Patria tam napríklad technológia nabíjania a batérií, pokročilá obrazová a video technológia využívajúca umelú inteligenciu a taktiež vývoj v oblasti 6G. Spoločnosť OPPO sa ďalej zaviazala zlepšovať a optimalizovať svoje hardwarové, softwarové a dizajnérske schopnosti.

Jadrom poslania spoločnosti OPPO je poskytovať „technológie pre ľudstvo a láskavosť pre svet“. Ako Zhang naznačuje, ide o základnú filozofiu, ktorá spoločnosť poháňa na celom svete: „Inteligentné telefóny sú pre nás najosobnejšou technológiou. V OPPO veríme, že je našou úlohou poskytovať zážitok zameraný na človeka. Zážitok, ktorý ľuďom prostredníctvom našich technológií a inovácií umožní robiť viac. Naším cieľom je vytvárať technológie, ktoré ľuďom prinášajú výhody a zlepšujú používateľskú skúsenosť tak, aby im uľahčili byť produktívni a kreatívni.

Rad OPPO Reno6

Zhang taktiež oznámil uvedenie radu OPPO Reno6 na vybrané trhy v rámci regiónu. Rad Reno6 obsahuje celkom tri modely.


[1] Ericsson Mobility Report 2021, January 2021.

Značky: