Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic Business oznámila nový prírastok do rodiny v podobe laserového fosforového projektora s rozlíšením väčším ako 4K, ktorý sa zameriava na živé prenosy a vystúpenia, výstavy, prenájmy a permanentný inštalácie.


Trojčipový laserový DLP projektor PT-RQ22K s technológiou SOLID SHINE je v predaji v rovnako kompaktných rozmeroch a s rovnakým jasom (21 000 lumenov) ako projektor s rozlíšením WUXGA / SXGA + radu PT-RZ21K, oproti ktorému navyše disponuje rozlíšením 4K + (5120 × 3200 ).

Projektor PT-RQ22K završuje rad projektorov spoločnosti Panasonic s rozlíšením 4K, doplňuje modely PT-RQ32K a PT-RQ13K, a spĺňa požiadavky na ľahký projektor s vysokým jasom a rozlíšením 4K +. Disponuje filmovú kvalitou obrazu, a je preto vhodný pre samostatné alebo spojené projekcie, „uviedol Hartmut Kulessa, európsky marketingový manažér spoločnosti Panasonic.
Spoločnosť Panasonic vyvinula najmodernejšie zobrazovacie zariadenia, vrátane budiča Quad Pixel Drive a procesora Real Motion pracujúceho na frekvencii 240 Hz. Žiaruvzdorné fosforové kotúče a polovodičové laserové moduly ponúka živé obrazy v rozlíšení 4K + so špičkovým jasom, kontrastom a vernosťou farieb. Model PT-RQ22K môže tiež ponúknuť emuláciu BT.2020 a podporuje prehrávanie prémiového video obsahu v HDR.
Podarilo sa nám skĺbiť najvyššiu kvalitu obrazu vo svojej triede a nízke celkové náklady na vlastníctvo vďaka odtieneniu optického zariadenia s chladením pomocou tepelných rúrok, ktoré eliminujú potrebu vzduchového filtra. Celý projektor dokáže bez údržby fungovať po veľmi dlhú dobu, a to aj v prašných prostrediach, „dodáva Hartmut Kulessa.
Úloha, kde je absolútna spoľahlivosť prioritou číslo jedna, sú pre model PT-RQ22K ako stvorené. Môže sa pýšiť dvojitým svetelným zdrojom a okamžite dokáže prepnúť na záložný video signál, ak primárny zdroj prestane vysielať.
PT-RQ22K disponuje pripojením pomocou jediného vstupného kábla 4K DIGITAL LINK a je kompatibilný s novo uvedeným rozhraním spoločnosti Panasonic 12G-SDI (ET-MDN12G10), rovnako ako s celým radom objektívov trojčipových projektorov DLP spoločnosti Panasonic.
Ďalšie informácie o spoločnosti Panasonic, divízii Visual System Solutions nájdete na tejto adrese  .

Značky: